Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Ananas – frugternes konge

Ananas byder på meget mere end blot et flot ydre og et sødt indre. Vi giver dig de bedste tips og tricks til nye måder at bruge den på. Vidste du for eksempel, at ananas kan give dig møre bøffer på middagsbordet og smuk hud i ansigtet.

Én frugt flere muligheder

Frisk ananas indeholder enzymet bromelin. Det er det enzym, som giver den prikkende fornemmelse i munden, når du spiser den friske frugt. Enzymet er faktisk ret nyttigt i det daglige, hvor du kan bruge ananas til andet end at spise:

  • Brug frisk ananas til at mørne dit kød. Eftersom enzymet har en protein-nedbrydende effekt kan det bruges til at mørne kødet til aftensmaden. Prøv en asiatisk-inspireret marinade med friskpresset ananasjuice, honning, chili, hvidløg og ingefær. Lad kylling eller svinekød marinere i et par timer inden tilberedning.
  • Ananas Peel Mask. Mos 1-2 skiver frisk ananas i en foodprocessor eller med en gaffel. Fordel mosen i ansigtet (undgå øjenområdet). Når masken har siddet i 3-5 minutter renses den af med lunken vand, og huden er nu klar til en fugtgivende creme.
  • Fjern slim i halsen ved forkølelse. Hvis du døjer med slim i halsen efter en forkølelse, kan et glas frisk ananasjuice hjælpe med at opløse slimet.

Når ananas bliver opvarmet forsvinder enzymet, så husk at brug frisk frugt til de små tricks. Ananasjuice fra supermarkedet, ananasmarmelade og ananas på dåse kan du altså ikke bruge.

Ananas holder sig bedst, hvis du opbevarer den mørkt ved 8-10 grader. Putter du den i køleskabet risikerer du køleskader i form af brune pletter i frugtkødet. I en frugtskål ved stuetemperatur holder en ananas ca. 3-4 dage.

Plant din egen ananas

Du kan plante toppen af en ananas, og få en flot plante til vindueskarmen. Vrid kronen af frugten – det er nemmere end det lyder. Skrab eventuelt frugtkød af og sæt kronen i et glas vand, så kun den nederste bladløse del er dækket. Sæt toppen i et solrigt vindue.
Kronen begynder langsomt at spire, og når rødderne er 3-4 cm lange, er ananastoppen klar til at blive plantet om i pottemuld.

Colombus elskede ananas

Colombus var efter sigende den første europæer, der smagte frugten på sin anden rejse til Amerika i 1493.
Han og resten af besætningen var så begejstrede for frugten, at de bragte den med til Europa, hvor de plantede den i alle havne de lagde til i. På den måde blev ananas meget populært, og Colombus kunne få frisk ananas i de havne han ankom til.