Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

9 ting du kan bruge dine Weck glas til

De klassiske Weck glas er ikke kun perfekte til henkogning. De tykke glas tåler både frysning, mikroovn og ovn og kan bruges i det uendelige. Vi giver dig 9 tips til enkle måder at bruge din Weck glas på.

Smart opbevaring

Weck glassene fås i mange forskellige størrelser og kan stables oven på hinanden, så de er perfekte til at skabe orden og overblik i dine køkkenskabe. Fyld glassene med mel, sukker, havregryn, nødder, rosiner og krydderier – så kan du altid finde det, du leder efter. Er du i dit kreative hjørne, kan du også bruge en glastusch til at skrive på glassene. Det er både fint og dekorativt.

 

Hold styr på ungernes legetøj

Dine Weck glas behøver ikke kun at holde til i køkkenet. Flyt dem også gerne ind på børneværelset, hvor de er ideelle til opbevaring af ungernes små nipsting som perler, hårpynt eller legofigurer. Stabel dem oven på hinanden, og lad dem pynte på en hylde eller reol – så er det nemt for små hænder at finde lige det, de leder efter.

Bliv klog på at sylte lige her
SÅDAN SYLTER DU HAVENS LÆKKERIER

Forbered en kold morgengrød

Du kan hurtigt og nemt røre en kold grød sammen i et Weck glas om aftenen og stille det i køleskabet – så er der lækker morgenmad klar til servering, når du vågner. Prøv for eksempel denne chiagrød med vanilje.

 

Grød til mikroovnen

Foretrækker du din morgengrød lun, kan du også tilberede den direkte i dit Weck glas. Brug for eksempel en forlavet grødblanding og tilsæt vand og salt, så er den klar til at komme direkte i mikroovnen. Du kan også blande din egen yndlingsgrød af eksempelvis havregryn, mandler, hørfrø, rosiner og kanel og tage den med på farten i dit Weck glas.

 

Forær en kageblanding i værtindegave

Et Weck glas er en stilren gave i sig selv, og putter du en kageblanding deri, har du den perfekte værtindegave. Det kan for eksempel være en lækker Brownie-blanding, hvor du lader mel, kakao, sukker, valnødder samt hakket mørk og hvid chokolade ligge i dekorative lag. Skriv et lille kort til modtageren med en vejledning om, hun blot skal tilsætte smør, æg og mælk.Hjemmelavet urte-te
Har du en dehydrator, kan du også snildt bruge dit Weck glas til opbevaring af hjemmelavet urte-te. Dehydrer dine yndlingsurter, og hæld blandingen på glas. Du kan dehydrere alt lige fra krydderurter og frugter til grøntsager, så det er kun fantasien, der sætter grænser.

 

Tip! Du kan kende de originale Weck glas på det lille jordbærformede logo, der er præget ind i glasset.

Portionsanrettet dessert og forret

Snup et af de mindre glas og portionsanret desserten, næste gang du får gæster. Det kan både være en chokolade- eller citronmousse, som du tilbereder på forhånd og stiller klar til servering i køleskabet, eller du kan forberede ingredienserne til en rabarbertærte eller æblecrumle, som du kan bage og servere direkte, når den kommer ud af ovnen. Du kan også bruge de fine weckglas til at servere en let forret, som f.eks. en klassisk rejecocktail eller skøn stenbiderrogn på en bund af cremefraiche og ærter.

 

Stilrene lanterner på terrassen

De enkle glas gør sig også godt som stilrene lanterner på terrassen, når du skal skabe lidt ekstra hygge på sommeraftenerne. Stil et fyrfadslys eller bloklys i bunden og voila! Du kan også dekorere bunden med lidt småsten, kaffebønner eller perler for et mere personligt udtryk.

 

Frokost to go

Med Weck glasset kan du slå to fluer med ét smæk. Brug glasset til at opbevare rester fra aftensmaden, så er det lige til at tage med på arbejde som madpakke dagen efter. Det tykke glas er med til at holde maden kølig under transporten, og så kan du spise frokost med stil.