Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

DIY: 9 kreative gør-det-selv-projekter til dit hjem

Når man har givet hjemmet en makeover, er det tit, at der er rester til overs. Altså ikke kødsovs, men tapet, maling og stof – som tit ender i garagen, hvor det bare står og fylder. Og der får det sikkert lov til at stå, indtil det bliver kørt på forbrændingen.

Men du kan faktisk bruge dine rester af tapet, maling og stof til sjove gør-det-selv-projekter, hvor børn også sagtens kan være med. Vi har samlet inspiration til ni forskellige projekter, der fornyer dit hjem, uden at det er tidskrævende eller forudsætter særlig teknisk snilde.

Tapet-tryllerier

Både farverigt og mønstret tapet er populært til at friske vægge op – men det dine tapet-rester kan også bruges til at forskønne andre dele af dit hjem.

Skuffer: Beklæd bunden i dine skuffer med tapet. Det er en både nem og hurtig måde at give bestik- eller strømpeskuffen nyt liv. Det kræver kun et målebånd, en blyant, en saks og dobbeltklæbende tape. Mål skuffens længde og bredde op, klip tapetet til og læg i bunden af dine skuffer med tape mod skuffens bund.

Trapper: Sæt tapet på det synligt lodrette træstykke mellem trinnene. Fremgangsmåden er den samme som ved skufferne – mål op, klip til og sæt på. Der findes tapet med klæbe-bagside, som er særligt godt til formålet. Ellers er både dobbeltklæbende tape og tapetklister anvendeligt til opsætning.

Bogreol: Det er sjældent, man skænker indersiden af en bogreol en tanke. Men sætter du et flot, mønstret tapet op bag bøgerne, er det en nem måde at bringe liv ind i din stue, uden at det tager for meget fokus. Det er lige så nemt, som de to andre tips – du skal blot måle op, klippe til og sætte op. I dette tilfælde anbefaler vi enten tapet med klæbende bagside eller dobbeltklæbende tape.

Der skal overraskende få ting til at give dit hjem et nyt look
7 KREATIVE IDEER TIL HJEMMET

Maling-makeover

Du skal ikke bruge andet end en smule maling, hvis du skal have lavet en hurtig makeover til hjemmet. Uanset, om dine maling-rester er på spray eller spand, kan de bruges til nærmest alle tænkelige overflader.

Træ: Trækasser, boghylder, sættekasser – you name it. Alle overflader i træ får hurtigt et friskt pust med et nyt lag maling. Både spraymaling og pensel kan bruges, og det er kun fantasien, som sætter grænser.

Konservesdåser: Du kan på ingen tid forvandle et par kedelige konservesdåser til flotte potteskjulere til dine krydderurter med lidt spraymaling, som giver en flottere finish på metal end hvis du maler med pensel. Hvis du har et søm og en hammer liggende, kan du banke små huller i siderne – og voilá, så har du smukke lanterner til efterårsmørket.

Naturen: Grankogler, blade og krogede grene kan blive til flotte blomster- eller borddekorationer med lidt maling. Her er det også nemmere at lave en flot finish med spraymaling. Almindelig maling er dog bedre til aftryk af blade, som i øvrigt er en dejlig efterårsaktivitet med børnene.

Pift huset op med sjove enkle DIY-projekter, du kan nå på en weekend
3 SJOVE DIY-PROJEKTER DU KAN NÅ PÅ EN WEEKEND

Sjov med stof

Har du rester af stof efter store eller små sy-projekter, kan de sagtens gemmes og bruges til andre sjove DIYs. Det behøver ikke at kræve det store symaskinekørekort at være kreativ med dine stofrester – du skal bare finde nål, tråd og lim frem.

Duftposer: Det kræver kun to stykker stof at sy en lille pude eller pose til tørrede blomster, og kræver ikke meget tid at lave. Poserne kan sys både på maskine og i hånden. Vær opmærksom på at lave stingene så små, at indholdet ikke kan drysse ud. Læg dem i klædeskabet og nyd duften af sommer hele året rundt.

Fest-guirlande: Sy en masse trekanter i samme størrelse – de kan have samme mønster på begge sider, ensartede bagsider eller noget helt tredje. Jo flere farver og mønstre, jo mere festligt. Trekanterne sys på et langt silkebånd med ens afstand til hinanden. Så har du en festlig og personlig guirlande, der kan bruges til fest og fødselsdage. Vi anbefaler at bruge symaskine, men det kan også laves i hånden, det tager bare lang tid.

Kunst: Klip små cirkler, former og figurer ud af stofresterne, som børnene kan lave små kunstværker af. Stykkerne limes på tegninger, og de giver de små kunstværker en sjov og sanselig overflade. Fordi stoffet kan være tungt i forhold til papiret, anbefaler vi at tegningerne enten laves direkte på karton eller rammes ind (hvis de er meget flotte), så de ikke går i stykker.

 

Tip! Lav dit eget fantasifulde legetøj. Få her 3 ideer til legetøj du selv kan lave.

 

Fra lørdag d. 13. til fredag d. 19. oktober 2018 kan du i Netto bl.a. finde stof, spraymaling, selvklæbende tapet, boghylde i træ og bogkasser.
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.

Netto tilbudsavis