Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

9 gode grunde til at strikke og 3 strikkeopskrifter

Har du ikke strikket før, er det bare med at slukke mobilen og fatte strikkepindene. Der nemlig mange gode grunde til at begynde at strikke – vi giver dig ni af dem her sammen med tre enkle opskrifter at komme i gang på.

 

1. Det er afslappende

Klik-klak, klik-klak. Den monotone lyd af strikkepindene mod hinanden, og det bløde garn mellem dine hænder kan være helt meditativt. Vælg en helt enkel opskrift til at starte med, så du ikke skal tænke for meget. Prøv for eksempel dette fine babytæppe.

2. Du kan ikke både strikke og snacke

Når du strikker, kan du kun koncentrere dig om én ting: At strikke. Forsøger du at skære lidt ned for godterne i sofaen om aftenen, kan strikketøjet ligefrem være en hjælp, for så længe, du har en strikkepind i hver hånd, kan du ikke køre slik og chokolade ned samtidig.

3. Du kan gøre andre glade

En hjemmestrikket gave er i virkeligheden lavet med noget af det vigtigste, vi har at give: Nemlig vores tid og nærvær. Strik fine karklude som værtindegave, sokker til ungerne i deres yndlingsfarver eller prøv kræfter med denne fine babytrøje, der helt sikkert vil få smilet frem.

4. Strikning stimulerer hjernen

Vores hjerne har brug for at blive udfordret hele livet, og ifølge hjerneforsker Troels W. Kjær gælder det blandt andet om at gøre nye ting som for eksempel at begynde at strikke. Når du har fået godt styr på ret og vrang, kan du udfordre hjernen med mønstre og mere komplicerede opskrifter.

 

Tip! Er du nybegynder, så gå efter strikkepinde i træ eller bambus, da strikketøjet ikke så let kan glide af.

INKL. STRIKKEOPSKRIFTER
STRIKKEGUIDE

5. Forkæl dig selv

Det er altid skønt at give gaver, men har du fuld gang i strikkepindene, kan du også snildt forkæle dig selv med en gang hjemmestrik. Glæd dig for eksempel til at putte dig i dette lækre tørklæde af fake fur garn.

6. Strik sammen med andre

Selvom du selv styrer strikkepindene, er strikning en meget social aktivitet. Inviter veninderne til en hyggelig aften i sofaen med varm kaffe på kanden og masser af hyggelig sludder, mens I skaber fine ting. Der findes også strikkecaféer og strikkefestivaller, hvor du kan mødes med andre strikkeentusiaster.

 

7. Strikketøj to-go, tak!

Du kan strikke overalt. Det eneste, du skal bruge, er en lille taske, så du kan have dit strikketøj med dig, og så kan du ellers fatte pindene, hver gang chancen byder sig. Det kan være i toget, i venteværelset hos lægen, på caféen eller på besøg hos din veninde. Snupper du strikketøjet i stedet for at scrolle sociale medier, når du har en pause i løbet af dagen, vil du hurtigt få noget for hånden.

8. Du bliver glad

Uanset hvilket strikkeprojekt, du har kastet dig over, giver det stor tilfredsstillelse at skabe noget smukt med dine hænder – og faktisk kan de fleste ikke undgå at smiler breder sig ved bare at kigge på, hvor langt man er kommet.

 

9. Strik er bæredygtigt

Springer du med på strikkebølgen, er du også med til at passe godt på vores klode. Håndstrikkede sweatre, der kan holde i generation efter generation, er for eksempel et af Signe Wennebergs fem bud på bæredygtige tendenser i fremtiden.

 

Kilde: www.hjerneforskertroelskjaer.com og https://www.hjerneforskertroelskjaer.com/medier/