Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

8 nemme opskrifter på snack-mandler

Vi er vilde med mandler, og de egner sig ikke bare godt oven på din skyr eller din salat. Mandler er også den perfekte snack om eftermiddagen eller sammen med et glas vin en fredag aften. Mandler er knasende sprøde, smager fantastisk og kan varierer i det uendelige med forskellige krydderier og toppings. Her får du de små, brune godter i otte forskellige snackversioner, der er hurtige og nemme at lave.

De fleste af dem kræver ikke andet end to-tre ingredienser, du alligevel ofte har i køkkenskabet, så det er bare med at gå i gang.

 

1. SALTEDE MANDLER

En klassiker, der bare holder hver gang. Kog 2 dl vand, og opløs 4 spsk. salt deri. Lad det køle lidt af, og hæld nu 200 g mandler i vandet. Lad dem trække i cirka 30 minutter, og bag dem derefter på en bageplade i ovnen i cirka 20 minutter ved 160 grader. Voilà - så har du saltede mandler!

 

2. CHOKOLADEMANDLER MED HAVSALT

Her kommer en mere syndig udgave af mandlen, hvor den er betrukket med mørk chokolade. Smelt en plade mørk chokolade (100 g) over vandbad, og rør 100 g mandler deri, indtil chokoladen er fordelt på mandlerne. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og drys med havsalt. Lad dem størkne, og du har en skøn snack lige til at servere.

Hjemmelavede saltede mandler vendt i chili og paprika. En nem og lækker mandelsnack.
SALTEDE MANDLER MED CHILI OG PAPRIKA

3. LAKRIDSMANDLER

Ingen snack uden lakrids, og du kan heldigvis nemt give en portion mandler en skøn lakridssmag. Hæld blot 2 dl kogende vand, 200 g mandler, 2 spsk. salt og 1 spsk. rålakridspulver i en skål, og lad mandlerne trække i 30 minutter. Læg dem på en bageplade, og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter ved 160 grader.

 

4. SALTEDE CITRONMANDLER

Her går smagen fra de søde mandler, syrlig citron og salt op i en højere enhed. Rør ½ dl olie sammen med saft og revet skal fra en citron (øko) og 2 spsk. havsalt. Kom 200 g smuttede mandler i et glas, overhæld dem med citronolien, og lad dem trække i køleskabet i mindst 1 time. Hæld saften fra, kom mandlerne på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 160 grader, til saften er fordampet. Drys med lidt havsalt inden servering.

 

5. SOYAMANDLER

Denne snack kan næsten ikke være lettere. Kom 200 g mandler og 3 spsk. soya på panden, og rist mandlerne, indtil soyaen er væk. Tadaaaaa!

Lækre muffins bagt med bl.a. mandelmel og med en skøn topping af mandel og karamel.
MUFFINS MED MANDELKNAS

6. BRÆNDTE MANDLER

En klassisk julegodte, som du sagtens kan spise hele året. Kom 200 g mandler, 2 dl sukker og 1 dl vand i en pande og varm det op under omrøring. Fortsæt indtil sukkeret er blevet brunt og flydende. Spred nu mandlerne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Bræk de kolde mandler fra hinanden, og de er klar til servering. Er du i dit kreative hjørne, kan du også prøve at forme dem som en grankogle, og få både snack og pynt i ét. (Link: https://lime.dk/braendte-mandler/?utm_source=netto&utm_medium=artikel&utm_campaign=mandler-som-snacks&utm_content=guide)

 

7. HONNINGRISTEDE MANDLER

Endnu en lækker snack, du kan trylle frem på ingen tid. Rist først 2 dl mandler på en tør pande, til de er let gyldne. Hæld 2 spsk. honning over mandlerne, og vend dem hurtigt rundt, så honningen fordeler sig. Lad dem køle af, og du har nu de lækreste sprøde, søde, ristede honningmandler.

 

8. MANDLER MED HVID CHOKOLADE OG HINDBÆR

Mmm … Disse mandler vækker begejstring hos både store og små med sød hvid chokolade og syrlig hindbær. Smelt en plade hvid chokolade (100 g) over vandbad, og rør 100 g mandler deri, indtil chokoladen er fordelt på mandlerne. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og drys med frysetørret hindbærstøv.

 

Tip! Hak dine favoritmandler og brug som drys på din morgenmad.

Muffins med mandel og græskar toppet med lækker cream cheese
GRÆSKAR-MANDEL MUFFINS