Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

7 tips til at holde styr på hverdagen

Efter en skøn sommerferie venter hverdagen forude, og nu skal skole, møder og madpakker igen til at gå op i en højere enhed. Dét kræver planlægning, så her få du syv tips, der kan hjælpe med at holde styr på hverdagskaosset.

Ryd op og ryd ud

Brug en dag i slutningen af ferien på at rydde alle skuffer og skabe for ting, I ikke længere bruger. Det kan lyde lidt uoverskueligt, men det giver en dejlig ro indeni, at der ikke er unødvendigt rod og kaos omkring jer – og så kan I starte hverdagen helt rent.

Få overblik over familiens aftaler

Det kan være svært at bevare overblikket, når familiens medlemmer i løbet af ugen løber afsted til hver sine aftaler. Ungerne går måske til håndbold om tirsdagen og dans om torsdagen, far spiller fodbold fredag og mor har en middagsaftale med en veninde torsdag. Plot alle familiens aftaler ind i en familieplanner, så det er let at se, hvem der skal hvad. Sørg for, at I har nogle små oaser i kalenderen, hvor det er forbudt at lave aftaler, så I også har tid til bare at hygge derhjemme sammen.

Tip! Sæt en stor tavle op i køkkenet eller entreen, og skriv med kridt månedens aftaler. Det er overskueligt og ser hyggeligt ud.

Hold styr på hverdagen med en bullet journal
BULLET JOURNAL FOR BEGYNDERE

Køb ind én gang om ugen

I kan spare oceaner af tid ved at sætte jer sammen om søndagen og planlægge næste uges madindkøb. Skriv én lang indkøbsliste og få købt det hele ind på én gang, så slipper du for at stå og stirre tomt i køledisken hver dag efter arbejde for at finde ud af, hvad I skal have at spise.

Smør madpakker om aftenen – sammen

Gør det til en hyggelig vane at smøre madpakker sammen om aftenen. I kan for eksempel gøre det efter aftensmaden, når I alligevel er i gang med at rydde op. Måske er der også en rest, der lige passer perfekt til næste dags frokost. Når ungerne er med, er du sikker på, at de får det, de gerne vil have, og samtidig slipper I for at stå og stresse over madpakkerne, når I alle skal ud ad døren om morgenen.

Meal-prep til madpakken

I kan også gøre madpakke-seancen meget lettere ved at bruge et par timer i weekenden på at forberede forskellige snacks og tilbehør, så de er lige til at hive frem, når I skal lave madpakken. I kan for eksempel skrælle en hel pose gulerødder, skære dem i stave og opbevare dem i køleskabet i en skål med vand. Det er også et hit med små bagte snacks – prøv for eksempel disse lækre æggemuffins med grøntsager og kylling.

Få tips og tricks til, hvordan du nemt kan forberede en lækker og varieret madpakke her.

Få inspiration til ungernes madpakker, så de bliver spændende
7 GODE MADPAKKE IDEER

Forbered døgnrytmen

Noget af det bedste ved ferie er friheden. Det er skønt for både børn og voksne at kunne være lidt mere loose med sengetider og sove til man vågner, og derfor bliver døgnrytmen hurtigt skubbet et par timer i løbet af en ferie. Det er skønt, men knap så skønt, når hverdagen kalder, og klokken igen ringer ind i skolen kl. 08. Brug derfor de sidste dage af ferien på lige så stille at rykke døgnrytmen tilbage, så I undgår en al for brat overgang til børnehave, skole og arbejde.

Få overblik over jeres to-dos

Når du skriver ting ned, fylder de ikke længere så meget i hovedet, så skriv en liste over familiens to-do-opgaver hver uge, og hæng den på køleskabet, så I alle kan se den. Det kan for eksempel være, at I skal købe fødselsdagsgave til mormor, male en væg i stuen og køre haveaffald på lossepladsen. Bum – så er det bare i gang.