Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

7 tips til akvarelmaling

Akvarelmaling er utrolig nemt at begynde på, så trænger du til at give din kreative side lidt spillerum, så er det måske de smukke akvareller, du skal give dig i kast med. Vi giver dig syv gode begyndertips lige her.

Vælg smukke farver

Det første, du har brug for, er fine farver. Akvarelfarver er meget drøje og lette at arbejde med, og du kan vælge mellem forskellige typer af maling som for eksempel flydende eller faste vandfarver. Prøv dig frem og find din favoritmaling.

Nap også disse 5 kreative ideer til ungerne.

 

Akvarel for begyndere

Du kan også tegne med akvarelfarveblyanter eller -tusser, som du først tegner med på papiret, hvorefter du maler over med en våd pensel for at skabe den samme flotte effekt. Akvareltussen har en penselspids, der gør den let at tegne og male med.

Se hvor nemt du kan lave din egen unikke akvarel plakat kun ved brug af akvarel tusser, akvarelpapir og et plastikchartek.

*I videoen er der brugt flere former for akvareltusser, der går under navnene "Glimmertusser" (til baggrunden), "Designtusser" og "Akvareltusser" (til brushlettering). Alle kan købes i denne uge i Netto.

AKVAREL KRÆVER TYKT PAPIR

Du kan få mange forskellige slags akvarelpapir, men det afgørende er, at det er af en kraftig kvalitet – helst minimum 300 g pr. m2 – da det skal kunne holde til de mange lag af vand. Papiret skal været fastgjort i alle kanter for ikke at krølle op, mens det er vådt, så det er en god ide at vælge en akvarelblok. Ellers kan du bruge en tegneplade, hvor du sætter det løse papir fast med et par clips.

Der skal overraskende få ting til at give dit hjem et nyt look.
7 KREATIVE IDEER TIL HJEMMET

Vælg de rette pensler

Uanset hvilke type maling, du foretrækker, har du brug for nogle gode pensler. Som udgangspunkt er det bedst at vælge enten flade eller runde pensler med en lille spids, så du nemmere kan styre både farver og vand.

Giv dine gamle sager en makeover med maling.

 

Ingen akvarel uden vand

Det ligger lidt i navnet, at du også har brug for vand, når du maler akvarel. Vandet giver farverne liv, så eksperimenter med mængden af vand, du bruger. Jo mere vand du tilsætter, jo mere transparente bliver farverne.

Se hvordan du nemt kan lave en plakat med akvarelmaling.
Kreatid med akvarelfarve

Tegn op med blyant

Det kan også være en god ide at anskaffe dig en stiftblyant, da den er genial til at tegne lette streger i akvarellen eller til at tegne dit motiv op med på forhånd.

Indret med akvarel

Når du har fået styr på teknikken, kan du snildt bringe dine fine akvareller ind i boligindretningen. Du kan ramme dine billeder ind, lave hjemmelavede kort pyntet med akvarel eller små lysglas til fyrfadslys med dine fineste akvarelmotiver.

 

Fra lørdag d. 4. august til fredag d. 10. august 2018 kan du i Netto bl.a. finde akvarel maling, penselsæt, akvareltusser, akvarel farveblyanter og akvarelblok.
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.