Synes du, at champignoner er en lidt kedelige hverdags-svamp, så læs med, når vi giver dig lækre opskrifter med champignoner, som passer til hverdag, fest og ikke mindst til kødfrie dage.
Champignoner giver fylde, smag og tekstur til madretter, og så er de billige. Det er hele tre ting som fungerer godt til hverdag.
Pizza behøver ikke at være med skinke og peperoni. Denne hurtige og lækre pizza, sætter maden på bordet i en fart og smager lækkert.
Tagliata med onglet, svampe og parmesan
En lækker italiensk inspireret salat, som mætter godt og pifter op på en mørk mandag. Denne opskrift tager ikke mange minutter at lave, da kødet kun skal have få minutter på panden.
Det tager kun 30 minutter at lave denne enkle pastaret. Du kan sagtens undlade den hakket oksekød, og dermed få en vegetarisk ret.
Der er ikke noget bedre, end at have god tid til at lave mad. I en travl hverdag, kan det være svært, men i weekenden er tid næsten den fineste ingrediens.
Braiseret oksespidsbryst med urter, svampe og blommer
Smagen af efterår og god tid. Dette langtidsstegte oksespidsbryst, er perfekt som lørdagsmiddag med vennerne.
Rødvinsbraiseret okseklump med svampe og kartoffel-grønkålsmos
En lækker simreret med champignoner, du kan også bruge andre svampe hvis du vil, eller blande flere typer.
Tip! Tilsæt først salt lige inden servering, så salten ikke trækker væsken ud af dine champignoner
Uanset om du har valgt kødet helt fra, eller bare gerne vil holde en kødfridag, så bliver champignoner hurtig en uundværlig ingrediens i dine retter.
Vegansk indbagt plantefars med svampe og nødder
Det lækreste farsbrød, du kan servere for gæster. Den er også perfekt som den kødfrie alternativ jule- og nytårsaften.
Karbonader af plantefars med finthakkede soltørrede tomater serveret med syltede løg og svampe
Lækre karbonader med champignoner. En dejlig hverdagsret, som hele familien kan lide. Plantefarsen gør det ekstra nemt.
Den lækreste efterårssuppe, fuld af smag og tekstur. Den er god både til hverdag og hvis du får gæster.
Ikke alle svampe har godt af at blive skyllet, men du kan godt rengøre dine champignoner i koldt vand. Vask dem, fjern roden, og tør dem bagefter i et rent viskestykke eller med køkkenrulle, så du ikke vasker smagen ud af dem, og de bliver bløde. Champignoner holder sig bedst, hvis du opbevarer dem tørt og køligt. De kan godt lide at blive opbevaret ved 8-10 grader, så køleskabet kan godt være lidt for koldt for dem.
Læs hvordan du opbevarer din mad bedst her.
Hvad er forskellen på brune og hvide champignoner?
Brune champignoner, som også bliver kaldt markchampignoner, indeholder lidt mere tørstof end hvide champignoner og derfor er de brune lidt mere smagfulde end de hvide.