Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

7 ideer til morgenmad – en god start på dagen

Start dagen med morgenmad, som giver dig energi. Få 7 forslag til alternativ morgenmad, som smager godt, er lette at lave og sjove at spise.

1. Æble-havregrød med frisk frugt

Opdater den klassiske morgenmad ”Havregryn med mælk” og lav en havregrød fuld af smag

Kog 2 dl havregryn og 1 spsk. hørfrø med 1 dl vand og 1 dl æblejuice. Tilsæt en knsp. kanel eller kardemomme. Server med revet æble og hakkede mandler eller valnødder.

2. Chia- morgengrød

Chiagrød, skal du blande om aftenen og sætte i køleskabt, så har du grød næste morgen.

3. Morgen-skyr

Blend 1 banan og 4-6 friske dadler. Rør skyr i frugtmosen til den får en konsistens og smag, som passer til dig. Drys evt. med lidt mysli eller nødder.

Tips! Du kan godt bruge yoghurt, ymer eller lign., hvis du ikke har skyr.

4. Morgensmoothie

Smoothie er en perfekt start for dig, som ikke er så sulten om morgenen. Vil du have lidt mere mad i maven, kan du altid spise brød til.

Blend 1 banan, 2 buketter broccoli og en håndfuld spinat med en avocado og tilsæt sojamælk, kokosmælk eller mandelmælk til smoothien får den rette konsistens. Smag til med vaniljepulver.

Tips! Du kan sagtens bruge frossen frugt og grønt i din smoothie og variere ingredienserne i det uendelige.

5. Morgenpizza med æg

Pizza om morgenen med æg, er perfekt til dig, som har brug for at lægge en god bund fra morgenstunden

Tænd ovnen på mindst 200 grader Tag 1 stk. fuldkornstortilla eller en skive fuldkornsbrød og smør den med tomatpure, læg tomater og løg skåret i skiver og læg skiver af frisk mozzarella eller alm skæreost øverst. Bag ”pizzaen i ovnen i 4-5 min. Slå et æg ud på toppen af pizzaen og bag pizzaen til ægget er færdigt (ca. 10 min).

Tips! Du kan også spise morgenpizza uden æg, hvis du har travlt

6. Omelet i en kop

Pisk 2 æg, finthakket løg, revet ost og evt. champignon og peberfrugt (hvad du har i køleskabet) sammen i en kop eller skål. Smag til med lidt salt og peber. Bag omeletten i mikrobølgeovnen i ca. 2 min til æggene er klar. Server med ristet rugbrød evt. avocado eller friske tomater.

Tips! Har du ikke en mikrobølgeovn, kan du altid lave din omelet på en pande

7. Sødt morgenæg

Pisk 1 æg, lidt mælk, 2 skefulde havregryn eller 1 skive fuldkornstoast i tern, 1 håndfuld rosiner, hakkede nødder eller mandler og en knsp kanel sammen. Bag morgenægget i en kop eller skål i mikrobølgeovnen, og smag til med sirup eller flydende honning.