Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

7 grønne og mættende mellemmåltider

Når der er fuld knald på hverdagen, er det guld værd at tanke op med ekstra energi i løbet af dagen. Vil du gerne undgå at falde i fælden med en hurtig marsbar eller en kage fra bageren, får du her syv ideer til grønne og mættende mellemmåltider, så der er energi til hele dagen.

FRUGTSALAT

Frisk frugt er et forfriskende og farverigt mellemmåltid, men kan hurtigt blive lidt kedeligt, hvis du hiver en mast banan eller et stødt æble op af tasken. Brug i stedet et par minutter på at snitte dig til en skøn frugtsalat, du kan have med på farten. Bland for eksempel honningmelon, fersken, æble og banan – og top med en skefuld vaniljeskyr, så mætter det lidt længere.

Tip! Brug et marmeladeglas med skruelåg til at opbevare din mellemmåltid i, det er smart genbrug af emballage, ser flot ud og giver lyst til at spise

 

SJOVT GNAVEGRØNT

Gnavegrønt er ikke kun genialt til ungerne – det er også det perfekte mellemmåltid, da det er en nem måde at få masser af grønt og stille den lille sult samtidig. Det behøver slet ikke at være besværligt. Snup bare en håndfuld små gulerødder, skoleagurker og cherrytomater med i tasken, og du er good to go.

Få inspiration til ungernes madpakker, så de bliver spændende.
7 GODE MADPAKKE IDEER

SMÅ RUGBRØDSHAPSERE

Nogle gange skal der bare et stykke rugbrød til. Det smager skønt og er fyldt med fuldkorn, så det mætter godt. Smør et par små hapsere med grønt pålæg som for eksempel most avocado, kartoffel eller hummus, og du er godt kørende. Du kan også forkæle dig selv med små indbydende rugbrødsspyd, hvor du for eksempel skærer rugbrød, ost og rød peber i store tern, og trækker dem på tandstikkere. De små spyd ser flotte og indbydende ud og er lige til at hapse ved computeren.

Tip! Drik vand mellem måltiderne i stedet for drikke sodavand. Det dækker dit væskebehov og gør det nemmere at holde en sund vægt.

 

OSTESTAVE

Et godt stykke ost egner sig også fortrinligt som mellemmåltid. Skær det i et par stave, så det er nemt at spise på farten – eventuelt sammen med et par kiks, et stykke knækbrød eller et par peberfrugtstænger. Er tiden knap om morgenen, kan du også snuppe en af ungernes ostehaps med i tasken.

 

YOGHURT MED FRUGT

Et mellemmåltid må gerne være nemt og smage godt. Snup et bæger yoghurt med frugtstykker i for at holde energiniveauet kørende. De magre mælkeprodukter mætter godt, og frugten er med at til give dit blodsukker et lille boost.

De fleste af dem kræver ikke andet end to-tre ingredienser, du alligevel ofte har i køkkenskabet, så det er bare med at gå i gang
8 NEMME OPSKRIFTER PÅ SNACK-MANDLER

FIGENKUGLER

Hjemmelavede figenkugler er en lækker lille snack, som du stadig kan hapse med god samvittighed. De kan varieres i det uendelige, men blend for eksempel 10 tørrede figner med 10 mandler og en teskefuld kokosolie, så har du en god basis. Tilsæt smagsgivere som vanilje eller lakrids, og tril kuglerne i kokos. Har du ikke tid til at stå i køkkenet, kan du også snuppe en figenstang med lige præcis din yndlingssmag – jordbær, blåbær, pærer, banan eller ananas.

 

KOLD CHIAGRØD

Du kan også forkæle dig selv med en lille portion chiagrød, der med sit høje proteinindhold giver en god mæthed – og så smager den skønt. Det eneste, du skal huske, er at blande den aftenen før og stille den på køl. Så er den lige til at tage med i tasken næste morgen. Prøv for eksempel denne opskrift med banan og vanilje