Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

6 måder at mindske forbruget af emballage

Vi bør alle sammen tænke over forbruget af plastik og mindske affaldet. Derfor giver vi her seks tips til at pakke dagligvarerne i materialer, der kan genbruges.

 

Tag en stofpose med i butikken

Vi kender alle sammen det med, at man lige handler på vej hjem, og så har man brug for at pakke varerne i en ny plastikpose. Men hvis du kan huske at putte stofposen i tasken, så er det en nem vej til at bruge mindre plastik i hverdagen.

 

Pak frugt og grønt i net frem for plastik

Nogle grøntvarer er pakket ind i portioner, men mange ligger i løs vægt, og dem kan du tage i indkøbskurven uden poser og efterfølgende putte i et net, der kan genbruges. Dermed slipper du for at stå med en masse små plastikposer, der alligevel skal smides ud.

Danskerne smider 42% plastikemballage til genbrug

Det går fremad for vores affaldssortering. Fra 2014 til 2017 er mængden af plastik til genbrug steget markant fra godt 57.000 ton til knap 84.000 ton, eller fra 31% til 42% af det plastik, der blev brugt til emballage.

Kilde: Miljøstyrelsens Emballagestatisk 2017, udgivet i oktober 2019

Brug bøtter i køleskabet

Når I har spist, og der er rester, så er det en god idé at droppe fryseposerne og sølvpapiret. Find i stedet bøtter og beholdere frem fra skufferne og opbevar madresterne i genbrugsmaterialer. Det kan både være glas og plastikbøtter.

 

Dæk til med silikoneomslag

Hvis du mangler et låg til en skål med salat, frugt eller andet mad, så tænk også på, hvordan du kan mindste forbruget af engangsplastik. I stedet for at rive et stykke af husholdsfilmen, så brug et silikoneomslag, som kan vaskes af og genbruges mange gange.

Vidste du …

… at ved at gøre en lille forskel i hverdagen for at bruge mindre emballage hjælper du med at opfylde et af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling? Nummer 12 handler nemlig om at sikre bæredygtigt forbrug og produktion. Så når du sparer på plastikposen eller smider plastikbøtterne til genanvendelse, så kan du rose dig selv for at hjælpe med at nå målsætningen: Inden 2030 skal affaldsmængden væsentligt reduceres gennem forebyggelse, reduktion, genvinding og genbrug.

Kilde: verdensmaalene.dk

Bag på genanvendeligt bagepapir

Hjemmebag er noget af det lækreste, derfor skal du endelig ikke holde op med at bage boller til børnene eller smagfulde rodfrugter til aftensmaden. Men frem for at smide papiret ud efter hver ret, så prøv at bruge genanvendeligt bagepapir i stedet for.

Smid plast til genbrug

Selvom du har gjort en ihærdig indsats for at skære ned på plastik i hverdagen, så er det svært helt at undgå – og det skal du ikke slå dig selv i hovedet over. Hvis du vil tænke miljøvenligt, kan du smide det plastik, der alligevel har sneget sig ind i din husholdning, ud til genbrug. Så et sidste tip er at have plads i din affaldssortering til plastikemballagen og smid det i genbrugscontaineren.

Nettos principper for emballage

Den rigtige emballage er vigtig for madvarernes holdbarhed, fødevaresikkerhed og muligheden for at mindske madspild. Derfor har Netto lavet disse retningslinjer – og et mål om at mindske plastikforbruget med 30% de kommende år.