Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

6 festlige ideer til nytårsbordet

Til en god nytårsfest hører et flot og festligt nytårsbord. Her får du seks nemme ideer til både dekorative servietter, borddækning og overraskende fint pynt.

Denne ene aften om året er det helt ok at kaste de klassiske borddækningsregler over bord og slippe fantasien løs med masser af farver, guld og glimmer, der får dit nytårsbord til at stråle. Det er dog stadig en god ide at vælge et farvetema som den røde tråd, så det ikke stikker i for mange forskellige retninger. Dæk for eksempel bordet i smukke, afdæmpede farver som hvid eller grå, og giv den så til gengæld fuld gas med pynt i guld og glimmer.

Læs også: 5 lækre nytårsdrinks 

 

Leg med bestikket

Det kan godt være Emma Gad har sin mening om, hvordan bestikket skal ligge, men glem alt om det, og placér det, som du har lyst. Bind et stykke bånd om bestikket med en lille gren eller blomst i – det ser sødt og indbydende ud. Eller prøv dig frem med at placere bestikket skiftevis på hovedet ved siden af tallerken. På den måde bliver bestikket en fin og skulpturel del af nytårspynten.

Fold servietter som stjerner

En serviet er ikke bare praktisk, mens I nyder middagen – den kan også være med til at sætte stemningen på nytårsbordet. Fold for eksempel en papirserviet som en smuk stjerne. Du kan se, hvordan du gør i videoen her.

Pynt med guld og glimmer

En flot og festlig ide til bordpynten er en smuk guirlande med guldfjer, du hurtigt selv kan lave. Køb en stak hvide fjer, spray spidserne med guldglimmer og lad de funklende fjer hænge ned fra loftet. Du kan også bruge silkepapir i guld og hvid til at lave dekorative kvaste. Hæng dem i bånd fra loftet, og lad dem skabe masser af nytårsstemning.

Læs på Lime.dk: Sådan kreere du selv smukke sølvstilletter til nytårsfesten

Små krystalvaser med friske blomster

Friske blomster er både smukke og festlige. I stedet for at købe en stor, overdådig buket til én vase, så vælg nogle enkelte, særlige blomster og placer dem på bordet i små fine krystalvaser. Det giver en særlig stemning, og så er der stadig plads til al den lækre nytårsmad.

Læg små gaver til dine gæster

Forkæl dine gæster, og læg en lille personlig gave på hver tallerken, der gør sig godt nytårsmorgen. Det kan være to Panodiler og en lille pose chips, et lækkert magasin eller måske en invitation til at mødes og gå en lang tur sammen gennem de øde og stille gader.