Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 tips til et sikkert hjem

Det er surt at komme hjem til et gennemrodet hjem efter vinterferien, fordi tyvene er løbet med familiens værdier. Sørg for at sikre hjemmet, så du holder tyvene ude. Du får her 5 tips til et sikkert hjem.

Vis, at dit hjem er sikkert

Det allervigtigste er at vise, at dit hus er sikret, så du skræmmer tyven væk. Hvis det virker som et besværligt og risikabelt sted at bryde ind, lader tyven måske helt være med at forsøge. Du kan for eksempel sætte alarm klistermærker på døre og vinduer og store hængelåse på skur eller garage.

 

Gør vinduer sikre

Med mindre du bor på femte sal, er det også en god ide at sikre vinduerne i dit hjem. Sæt en vindueslås på de sårbare vinduer, der ligger i blinde vinkler fra vejen eller på bagsiden af huset, som tyven kan komme til uden at blive opdaget. Men lad være med at sætte lås på alle dine vinduer – du skal stadig have vinduer, som du let kan åbne og bruge som flugtvej, hvis der skulle opstå brand.

 

Tænd lys

Et total mørklagt hjem tiltrækker tyve, så sørg for at have tidsindstillet lys inde og ude, når du ikke er hjemme. Du kan også koble lyset uden for huset til en sensor, så det tænder, når der er bevægelse. Det gør det svært at gemme sig for tyvene og kan advare naboerne.

 

Husk at sikre terrassedøren

Har du en terrassedør på bagsiden af huset, som tyven skjult kan få adgang til, er det en god ide at give den lidt ekstra sikkerhed. Sæt for eksempel en dørkæde på og læg en sikkerhedsmåtte under den normale dørmåtte, som aktiverer en alarm, hvis nogen træder på den.

 

Læs også om, hvordan du beskytter din identitet på nettet

 

Lås dine værdier inde

Skulle uheldet være ude, og det alligevel lykkes tyven at liste ind i dit hjem, gælder det om at gøre det svært som muligt for den langfingrede ubudne gæst. Hav en lille værdiboks, hvor du låser dyre smykker, kontanter og andre værdipapirer inde.

 

Tip!

Det er også en god ide at alliere dig med naboerne. Fortæl hinanden, når I er væk på ferie, så I kan holde lidt øje med hinandens boliger og eventuelt tømme postkassen og skovle sne, så huset ikke ser forladt ud.

 

Fra lørdag d. 27. januar til fredag d. 2. februar 2018 kan du i Netto finde produkter til at sikre dit hjem.

Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.