Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 sjove ting du kan lave i efterårsferien

Det er blevet skolernes efterårsferie, og holder du fri med ungerne, er det en god ide at have nogle sjove aktiviteter i ærmet, hvor I ikke skal bruge computer, iPad eller PlayStation. 

Lav kastanjedyr
Det er efterårsklassikeren over dem alle, men de søde, finurlige kastanjedyr holder stadig. Start med at tage på kastanjejagt i skoven, og fyld lommerne med de små blanke skatte. Og så er det ellers bare hjem i varmen med en hyggelig kop kakao og kreere skægge og fantasifulde dyr. Det eneste, I skal bruge, er en skarp syl eller skruetrækker til at lave huller med, en bunke tændstikker og lidt sjovt pynt som små plasticøjne, piberenser, garn, fjer, tegnestifter eller hvad I nu har liggende.

Flyv med drage
Med efteråret kommer også masser af vind, og det er det perfekte dragevejr. Har I været i Netto og handle, kan I nemt bygge jeres egen drage ud af plasticposerne bagefter. Se, hvordan I gør i videoen her – og så er I klar til at tage ud at flyve. Find en mark, en strand eller et andet åbent område, og hjælp hinanden med at få dragen i luften.

Se her hvordan du bygger en drage ud af en Netto pose: 

Bag en kage
Mmmm, der er intet som duften af nybagt kage. Brug en af feriedagene på at bage jeres yndlingskage, og inviter alle ungernes venner til kagebord. I kan for eksempel lave en hulens masse muffins, og gå all in på at dekorere dem med lækker frosting, glimmer, krymmel og sjove marcipandyr. Det er både hyggeligt, og kagerne bliver fulde af farver og fantasi.

Få mere inspiration til en Sjov bagedag med ungerne.

Strik et sejt tæppe
Armstrik er det nye sort. Her bruger du kæmpegarn og strikker med dine arme i stedet for strikkepinde. Det er sjovt og hyggeligt – og så går det enormt stærkt. Du kan for eksempel nemt strikke et tæppe eller et halstørklæde på en eftermiddag, og det rå, chunky look er superflot. Du kan få kæmpegarn i alle regnbuens farver, så lad ungerne vælge deres yndlingsfarver, og kast jer ud i det. Du kan se, hvordan du gør i denne video.

Mal kunst til værelset
Børn elsker farver, så hvorfor ikke lade dem kreere deres eget kunstværk til værelset. Køb nogle store flotte lærreder, og læg en gammel dug ud på stuegulvet – og så kan fantasien ellers få frit løb. Du kan for eksempel lave mønstre på lærredet med malertape, inden børnene maler løs. Når malingen er tør, fjerner I tapen, og I har et smukt og moderne kunstværk. I kan også eksperimentere med at male med alt muligt andet end pensler – et par grene fra haven, en rengøringssvamp eller fingrene for eksempel.