Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 lækre opskrifter med rodfrugter

Det er sæson for danske rodfrugter. Få disse fem opskrifter med rodfrugter i mange lækre afskygninger.

danske rodfrugter

Gulerod, jordskok, rødbede, pastinak, persillerod og knoldselleri. De gode danske rodfrugter er nogle af de mest velsmagende grøntsager, du kan få fat i netop nu. Rodfrugterne indholder kostfibre, der mætter godt - Så udnyt de knasende sprøde rodfrugter, der er i sæson langt ind i foråret.

 

Opskrift 1: Cremet jordskokKEsuppe

Denne lækre, cremede jordskokkesuppe smager fantastisk og er nem at lave.

Det skal du bruge:
800 g jordskokker
2 bagekartofler
1 løg
2 fed hvidløg
100 g bacon
1 dl fløde
Lidt citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du:
Skræl jordskokker, kartofler, løg og hvidløg, og hak dem groft. Steg grøntsagerne på panden i et par minutter, tilsæt bouillon og lad det simre i 30 minutter, til alt er mørt. Skær imens baconskiverne i tern, og steg dem sprøde på panden. Blend suppen med en stavblender. Pisk fløde og citronsaft i, og lad suppen simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Server suppen med sprøde bacontern på toppen.

Prøv dette salte, søde og sprøde focaccia med revet æble og timian til jordskokkesuppen.

 

OPSKRIFT 2: RÅKOSTSALAT MED GULEROD OG PASTINAK

En hurtig råkostsalat er det perfekte tilbehør – som ungerne elsker.

Det skal du bruge:
300 g gulerødder 
200 g pastinak 
1 æble 
Citronsaft 
Lidt sukker 
50 g rosiner

Sådan gør du:
Riv rødder og æble groft, og vend det i citronsaft. Drys lidt sukker over, og top med rosiner. 

 

OPSKRIFT 3: RØDBEDEPESTO

Rødbedepesto fungerer godt som tilbehør til din aftensmad, på et stykke ristet rugbrød eller som et lille pift i din sandwich.

Det skal du bruge:
300 g rødbeder 
en håndfuld mandler 
2 spsk. revet parmesan 
2 spsk. balsamico 
1 fed hvidløg 
Salt og peber 
Citronsaft

Sådan gør du:
Skræl og kog rødbederne, til de er møre. Skær dem i mindre tern, og tilsæt mandler, parmesan og hvidløg. Blend massen, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

 

Opskrift 4: Ovnbagte rodfrugter

Bagte rodfrugter smager skønt som tilbehør til alverdens retter. Server dem for eksempel til en hakkebøf eller en kyllingefilet, og du har en lækker aftenmad.

Det skal du bruge:
1 kg blandede rodfrugter
1 rødløg
4 fed hvidløg
5 kviste frisk timian
1 tsk. honning
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Skær rodfrugterne i passende stykker, så de er cirka lige store. Skær rødløget i både, og knus hvidløgene. Vend nu rodfrugter, løg og hvidløg med olie, timian, salt og peber, og kom det hele på en bageplade. Bag i ovnen i cirka 40 minutter ved 200 grader.

 

Opskrift 5: Rodfrugtboller

Lidt rodfrugt i dejen gør dine boller saftige og søde.

Det skal du bruge:
25 g gær
4,5 dl mælk
75 g smør
3 tsk. salt
200 g gulerod, rødbede eller knoldselleri
100 g havregryn
8-900 g hvedemel

Sådan gør du:
Smuld gæren i en skål, tilsæt mælk og smeltet smør, og rør godt. Tilsæt salt, revet rodfrugt og havregryn, og rør det god sammen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, og ælt dejen færdig på bordet, til den er glat. Lad den hæve i 1 time. Form dejen til 16 boller, og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter ved 200 grader.