Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 lækre nytårsdrinks

Farverige og velsmagende nytårsdrinks til årets sidste fest er et must. Her får du fem klassiske drinksopskrifter – nogle med et lille twist – der med garanti vil sætte fut i dine gæster.

 

Champagnemojito

Nytår er boblernes fest, så hvorfor ikke starte aftenen med en perlende og forfriskende champagnemojito som velkomstdrink. Den er nem at lave og smager fantastisk.

Det skal du bruge:

½ tsk. rørsukker
1 cl rom friskpresset limesaft
6-7 friske mynteblade
halvtør champagne, cremant eller cava

Sådan gør du:

Put sukker, rom, limesaft og mynteblade i et champagneglas, og lad det trække en halv times tid. Når gæsterne er ankommet, topper du med iskold champagne og voila!

 

Læs også: 6 festlige ideer til nytårsbordet

 

Champagnebrus

Denne lækre drink er opkaldt efter den populære limonadeis og gør sig også godt som læskende nytårsdrink.

Det skal du bruge:

Mørk chokolade
2 cl Cuba Caramel
1 cl Rose’s lime
8-10 cl grøn sodavand eller Sprite
Isterninger

Sådan gør du:

Dyp et drinksglas i mørk chokolade for at gøre drinken ekstra autentisk, hæld ingredienserne i, og top med masser af is.

 

Piña colada

Ah, den eksotiske smag af ananas og kokos i en drink med rom. Giv nytårsfesten et sommerligt pift med den klassiske Piña Colada.

Det skal du bruge:

5 cl hvid rom
5 cl ananasjuice
6-7 stykker frisk ananas
1 tsk. sukker
1 spsk. kokoscreme
frisk mynte til pynt

Sådan gør du:

Put alle ingredienserne i en blender og blend drinken glat. Hæld den i et iskoldt glas fra fryseren og pynt med en myntekvist.

 

Brandbil

Server en opdateret version af den klassiske brandbil-drink, hvor den syntetiske hindbærsodavand for eksempel er skiftet ud med hjemmelavet hindbærsirup.

Det skal du bruge:

3 cl Averna
1,5 cl Aperol
1 cl hindbærsirup
2 dl tonic
1 citronskive

Sådan gør du:

Begynd med at lave hindbærsiruppen. Læg 10 hindbær i 1 dl sukkersirup, og lad det trække i 4-5 timer. Fyld et højt glas med is, hæld ingredienserne i, og rør godt rundt. Pynt med citron.

 

Læs på Lime.dk: Hold den bedste nytårsfest uden kvaler

 

Isbjørn

Hvem husker ikke den knaldblå Isbjørn-drink med vodka, sprite og Blue Bols? Prøv denne opdaterede opskrift med tequila, der giver en endnu bedre smagsoplevelse – og den samme flotte blå farve.

Det skal du bruge:

3 cl tequila
2 cl limesaft
5 dråber Orange Bitter
1 cl sukkersirup
Blå frugtfarve
2 dl danskvand
1 skive citron

Sådan gør du:

Dryp et par dråber blå frugtfarve i sukkersiruppen. Hæld ingredienserne i et højt glas med is, og top med danskvand. Sæt en skive citron på kanten inden servering.

 

Skål – og godt nytååååååååår!

Tip!

Lav også farvestrålende børnedrinks til ungerne – og pynt med masser af frugt, glimmer og paraplyer. Prøv for eksempel en laber larve: 2 dl cola, 1 cl solbærsaft og 1 cl karamelsirup.