Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 kreative ideer med ungerne

Det er ikke altid let at finde på, hvad du skal lave sammen med børnene. Her får du fem kreative ideer med ungerne, som med garanti vil vække begejstring.

1. Mal med sæbebobler

Pensler og maling er altid sjovt, så hvorfor ikke prøve at male med sæbebobler? Det kræver kun nogle få ting, som du sikkert allerede har i skabet.

Det skal du bruge:
0,5 dl opvaskemiddel
1 spsk. glycerin
1 liter koldt vand
Akrylmaling i forskellige farver
Sugerør
Papir

Sådan gør du:
Pisk opvaskemiddel, glycerin og vand sammen, og kom hver farve i en lille kop. Pust med sugerøret, så der kommer store, fine bobler over koppens kant. Put et stykke papir ned over boblerne, der vil springe mod papiret og lave det fineste mønster.

Læs også: Sjov bagedag med børnene

 

2. Mal på sten

En tur til stranden kan sagtens være et hit om vinteren – især hvis I gerne vil lavet noget kreativt fra naturen. Tag varmt tøj på, og gå på jagt efter fine muslingeskaller og sten. Når I kommer hjem, kan I hygge jer med en kop varm kakao, mens I forvandler stenene til små søde dyr eller kunstværker. Brug tuscher, maling, farvede piberensere, rulleøjne eller hvad du ellers har liggende til at dekorere stenene.

 

3. Lav jeres egen modellervoks

Modellervoks er altid et hit hos de små, som sikkert også vil elske at få lov til at lave deres egen. Det er supernemt at lave selv – og så ved du også, præcis hvad det indeholder. Opbevar det i en lufttæt beholder, så kan modellervoksen bruges igen og igen.

Det skal du bruge:
2 dl salt
5 dl mel
2 spsk. citronsyre
1 tsk. olie
5 dl vand
frugtfarve

Sådan gør du:
Kom det hele i en gryde, og kog det under omrøring i cirka 3 minutter. Tag gryden af komfuret, og lad massen køle af. Når den er til at arbejde med, kan du dele den i mindre portioner og ælte den med frugtfarve.

Tip! Brug handsker, når du ælter farven i.

 

Se her, hvordan du kan være lidt ekstra kreativ med gaveindpakningen.

 

4. Slip kreativiteten løs med perler

Med en stor bøtte perler i alle regnbuens farver er der lagt op til mange timers hygge. Gør det nemmere for dit barn med en perleplade i form af et hjerte, en prinsesse eller en drage, eller slip fantasien løs og lav jeres egne fantasidyr, kunstværker eller yndlingsfigurer som Pokémon, Minions eller Ninjago. En tur med strygejernet bagefter, og I har det fineste pynt, som I kan hænge op i køkkenet, på værelset eller pakke ind som gaver til bedste og bedstefar.

 

5. Dryp lys til fine stearinplader

Det er sjovt og hyggeligt at dryppe lys på en mørk vintereftermiddag. Det eneste, du skal bruge, er små skåle med vand, stearinlys i forskellige farver og eventuelt lidt glimmer. Start med at tænde et fyrfadslys, så ungerne kan tænde deres egne lys, og så kan I ellers bare gå i gang med at dryppe. Hold lyset vandret over skålen, og skab forskellige mønstre. Når overfladen er helt fyldt med stearin, skal den køle af, og så kan du forsigtig løsne den i kanten og tage pladen op.

Tip! Put glimmer i vandet, inden I begynder at dryppe, så får stearin-pladen en flot, glitrende overflade.