Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 kartoffel-hacks du skal kende

Her får du de 5 mest geniale kartoffel-hacks:

1. Træk smagen af salt ud af mad

Hvis du nogensinde har prøvet at stå med en sammenkogt ret eller suppe, som er blevet alt for salt, så fortvivl ikke, smid straks en skrællet rå kartoffel ned i gryden, og lad den koge med. Tag kartoflen op, før du serverer retten. Kartoflen trækker noget af den salte smag til sig, så maden ikke er helt så salt.

2. Pil kartofler uden bøvl

Hvis du hader at pille kartofler, fordi det tager en krig at stå med de varme knolde og pille den fine skræl af, så får du her det ultimative hack. 

Skær en ridse i kartoflen hele vejen rundt, så du lige får skåret skrællen igennem. Skær hele vejen rundt, og sørg for at enderne mødes. Kog kartoflerne, og overhæld dem med koldt vand, når de er færdige. Nu kan du smutte kartoflen ud af skindet som en mandel.

Se filmen herunder:

Kilde: "Super Quick Potato Peeling! - Life Hack" af DavHax.

3. Rustfjerner

Kartofler er en udmærket rustfjerner, og er heldigvis noget du lige har ved hånden. Skær en rå kartoffel over på midten, og dyp den skårede side i bagepulver, og så er det bare at gnide løs på rustpletten. Det er oxalsyren i kartoflen, som kombineret med bagepulver hjælper med at opløse rusten.

4. Undgå damp på spejlet

Hvis du gerne vil undgå, at spejlet damper til, når du er i bad. Så skal du bare give det en omgang med en rå kartoffel. Skær en kartoffel over, og gnid spejlet med den afskårne side. Lad saften tørre ind. Nu er du fri for damp.

5. Hurtig slip-let til grillen

Er du træt af, at kødet hænger fast på grillristen, når du griller, så prøv at gnide risten med en rå kartoffel. Risten skal være kold, når du forbehandler den, og så er det bare at tænde op og grille løs.