Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 ideer til kreative sysler

I en travl hverdag er det guld værd at tage en time ud af kalenderen og fordybe sig i kreative sysler.

Sluk mobilen, hiv ungerne væk fra computeren og hyg jer sammen med kreative sysler. Lav et smukt perlearmbånd, mal et billede til børneværelset eller strik en lille fin kurv – det er slet ikke så svært, som det lyder.

Strik fint interiør

Strik er ikke længere kun for gamle damer. Det er bæredygtigt, cool og ikke mindst afslappende – og så kan I faktisk skabe nogle rigtige fine ting. Grib en rundpind og et nøgle tykt stofgarn, så kan du for eksempel fremtrylle en fin pung eller et chunky pudebetræk til sofaen. Har du brug for lidt begynderhjælp, kan du lægge ud med et strikkekit til for eksempel en lille kurv, hvor du får både garn, pinde og vejledning, og så er det slet ikke så svært, som du måske tror.

Lav fine perlesmykker på perlevæv

Dine børn har sikkert allerede produceret et væld af perlearmbånd og -halskæder ved at trække perler på en elastik. Med en perlevæv kan I lave endnu finere smykker i flotte farver og mønstre. Den gør det nemlig nemt at væve bredere smykker med små glasperler, som pynter på enhver arm. De små rocai-perler kan fås i et væld af farver, som I kan sammensætte på kryds og tværs. Det er en god ide at tegne en lille skitse over det mønster, I ønsker, inden I går i gang.

Bliv en mestertegner

Det er altid hyggeligt at tegne, men nogle gange er det altså svært at få den giraf til at ligne en giraf. Med et tegnebord med lys er det nemt at kalkere, og så bliver det måske lige pludselig endnu sjovere at tegne. Du lægger bare et almindelig stykke papir på bordet, og så kan du tydelig se motivet igennem og finjustere din tegneteknik. Lysbordet kan også bruges til at kigge nærmere på blade og insekter fra haven eller eksperimentere med forskellige billedteknikker.

Hjemmelavet vimpel eller guirlande

En vimpel eller guirlande er ikke kun et festligt og farverigt indslag til fest. Den gør sig også godt som et lille farvepift til børneværelset eller stuen, og I kan nemt lave forskellige af slagsen. Klip for eksempel trekantede flag i forskellige farver filt og træk dem på en snor til en fin vimpel. Har du lidt garn til overs, kan du også trylle resterne op til fine kvaster og hænge dem på en snor til en flot guirlande. Det giver et flot udtryk, uanset om du bruger glimmergarn, pangfarver eller sarte douchefarver. Se, hvordan du kan gøre i denne video.

TIP! Er du ikke så kreativ, så køb et færdigt DIY-kit, så resultatet bliver helt perfekt

Mal et flot billede

Det er fedt at have personlig kunst hængende på væggen, og de fleste børn vil elske at male deres eget billede til værelset. Gode materialer giver lyst til fordybelse, så anskaf jer et par fine lærreder, en god pensel og maling i alle yndlingsfarverne. Så er det bare om at lukke verden ude for en stund og slippe fantasien løs. Prøv også at eksperimentere med en rulle malertape. Start med at lave mønstre på lærredet med tapen, sæt ungerne i gang med at male, og fjern tapen, når malingen er tør. Det giver et smukt og moderne kunstværk.

 

Tip! Bliver I bidt af de hyggelige hjemmesysler, kan I også dykke ned i disse nemme, kreative ideer til at give børneværelset et pift.