Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 ideer med tavlemaling

Tavlemaling kan sætte et fint og personligt præg på din indretning. Her får du fem enkle ideer til DIY-indretning, som du kan lave på en eftermiddag, og som ikke kræver, at du maler en hel væg eller dør.

Opgrader legebordet

Legetøj og legemøbler må gerne have flere funktioner. Så forvandl legebordet til en tavle, som de små kan tegne fine tegninger på eller male et landskab, hvor legetøjet kan bo. Kun fantasien sætter grænser, når man kan tegne, viske ud og starte forfra.

tavlemaling_legebord_børn

Sådan gør du:

Vask bordet rent med for eksempel grundrens, slib bordpladen, så malingen kan binde på overfladen, og mal bordet med tavlemaling. Det kan være nødvendigt at male bordet flere gange, så det dækker helt, og så malingen kan holde til at blive leget på.

Permanente mærkater på glas og låg

Hvis du opbevarer mel, gryn eller madrester i glas, kan det være svært at huske hvilken type mel, der er i de enkelte glas, eller præcis hvilken rest der står i køleskabet. Mal en permanent mærkat med tavlemaling på glasset, som du kan skrive på med kridt, så du altid ved, hvad der gemmer sig i glasset.

mærkater_på_glas_og_låg_diy

Sådan gør du:

Marker området du vil male ved at sætte malertape rundt i kanten, så du får en lige firkant, og fyld ud med maling. Fjern malertapen mens malingen endnu er våd, så kanten bliver skarp. Du kan også klippe en skabelon ud (f.eks. i et plastikchartek), hvis du gerne vil have en mere avanceret form på din mærkat, eller du kan male i frihånd, hvis du gerne vil have et rustikt udtryk.

Tip! Har du lyst til at eksperimentere med at lave din egen plantedrik (som du kan hælde på fine flasker), så prøv opskriften på mandelmælk her.

Få styr på krydderurterne

Er du typen, der sår sine egne planter, eller har du krydderurter stående i køkkenet? Så er det en både praktisk og sød detalje at skive på urtepotten, hvad der gemmer sig i jorden.

krydderurter_tavlemaling_diy

Sådan gør du:

Vask urtepotten godt, hvis den er brugt, så gamle jordrester og kalkrander er væk. Lad potten tørre helt. Brug malertape til at definere kanten og mal med tavlemaling.

Brug dine rester af tapet, maling og stof til sjove gør-det-selv-projekter
DIY: 9 KREATIVE GØR-DET-SELV-PROJEKTER TIL DIT HJEM

Personlig tavle til beskeder og huskelister

En tavle er en nem måde at skrive huskelister eller give beskeder på. Hvis du ikke har lyst til at male direkte på væggen eller en dør, så lav en personlig tavle ved at bruge en gammel, sjov billedramme. Har du ikke lige en gammel ramme stående, så gå på jagt i genbrugsforretninger eller på loppemarkeder.

billedramme_tavlemaling_diy

Sådan gør du:

Fjern glasset i rammen, og mal bag-pladen på rammen med tavlemaling, og vupti har du en sjov og personlig tavle.

Der skal overraskende få ting til at give dit hjem et nyt look.
7 KREATIVE IDEER TIL HJEMMET

Hold orden i tingene

Hvis du opbevarer tøj, hobbyredskaber eller legetøj i trækasser, så giv dem en gang tavlelak, så du kan skrive på kasserne, hvad der er i dem. Det er en sød og personlig detalje, og så gør det det nemmere for alle at vide, hvor tingene skal hen. Når du skriver med kridt, så kan kasserne sagtens skifte indhold og funktion, det er bare at viske tavlen rent og starte forfra.

trækasser_tavlemaling_diy

Sådan gør du:

Vask kasserne i grundrens, og slib dem let, så malingen nemmere hæfter. Mal kasserne to gange og lad dem tørre godt, før du tager dem i brug.

Tip! En trækasse i entréen kan om vinteren indeholde cykellygter eller huer og vanter, og om sommeren solcreme eller bøllehatte.