Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 gaveideer til mors dag

Overvejer du at droppe mors dags-gaven, fordi du ikke lige ved, hvad du skal købe? Så læs med her, hvor vi afslører, hvad de fleste mødre i virkeligheden ønsker sig.

I Netto har vi nemlig fået lavet en undersøgelse*, der viser, hvad mødrene drømmer om til mors dag – og hvad mændene planlægger at give dem. Og de to ting er ikke helt i sync.

Mændene vil for eksempel give blomster, kys eller … ingenting! En buket smukke blomster er altid et hit, men faktisk synes 55 % af kvinderne ikke, de får nok hjælp derhjemme, så måske skal mand og børn bruge mors dag (og alle andre dage) til at råde bod på dette.

Vi guider her til fem gaver, der vil gå rent ind til mors dag.

Blomster

Det er en klassiker, men den virker. De fleste mødre bliver rigtig glade for blomster, og hvis du er rigtig god, kan du jo gøre buketten endnu mere personlig. Overrask hende for eksempel med en buket med alle hendes yndlingsblomster i én. Eller køb en enkelt eller to afskårne blomster og forær hende dem sammen med smuk vase at stille dem i. Har hun én bestemt yndlingsblomst, kan du også få indrammet et smukt fotografi af blomsten, som hun kan hænge på væggen.

 

Mere hjælp derhjemme

De fleste mødre har et ekstra gear, der giver dem overskud til at klare en stor del af slæbet derhjemme, men derfor vil hun helt sikkert blive lykkelig over at få lidt hjælp på den front alligevel.

Giv hende et gavekort med en liste over de ting, I hver især i familien vil tage jer af fremover. Det kan både være nogle af de sure pligter, I tager af hendes skuldre, men det kan også være små, betænksomme gerninger, der får smilet frem på en helt almindelig hverdag.

  • Én dag i weekenden får mor serveret en god kop kaffe på sengen, mens resten af familien laver morgenmaden klar.
  • Far vasker to maskiner vasketøj om ugen – og hænger det selv op bagefter. Du skal bare lige vise ham, hvor tøjklemmerne er først.
  • Børn dækker bord til aftensmad hver aften – og rydder op efter maden
  • Fortsæt selv listen …

 

En romantisk rejse

En lille getaway står som nummer tre på mødrenes ønskeliste – og næsten fem gange så mange ønsker sig en romantisk rejse med deres mand frem for en rejse, de kan invitere en veninde med på. Er tiden og pengene ikke til det, behøver det ikke nødvendigvis at være en forlænget weekend i Paris. Det kan også være en enkelt hotelovernatning i nærheden – Sverige byder for eksempel på flere fine badehoteller, hvor I kan komme helt ned i gear og bare nyde lidt alenetid.

 

Tip! En sjov gave, enhver mor vil sætte pris på, er et klippekort til badeværelset UDEN børn. Eller søvn. Masser af søvn. Se 10 andre gode ideer her.

Lav en hyggeligdag med hjemmespa for din mor
FORKÆL DIN MOR MED HJEMMESPA

Et sødt kort

Nogle mænd får tics alene ved tanken om at skulle skrive et sødt kort til deres udkårne. Men fortvivl ej. Du behøver ikke at begive dig ud i storladne digte for at smelte hjertet. Vær i stedet helt konkret og skriv, hvad du sætter pris på hos hende. Det kan for eksempel være ’Jeg elsker, at du altid er klar med kys og kram, hvis ungerne eller jeg har haft en hård dag.’

 

1000 kys

Et kys skaber følelsen af samhørighed, tillid og kærlighed, så huske at kysse den søde mor derhjemme – både mand og børn. Hun fortjener kys hver dag, men på mors dag kan I give hende ekstra mange. Det gælder både de virkelige af slagsen og i emoji-form, når I koordinerer dagens praktik i beskeder.

Vil du have flere tips? Så læs også denne artikel med 12 ting vi i virkeligheden ønsker os til mors dag.

 

Vidste du, at? Hvide nelliker er den oprindelige mors dags-blomst, som den amerikanske Anna Jarvis valgte som symbol for mærkedagen.

Bliv klogere på hvorfor vi fejrer "mors dag", og få samtidig inspiration til, hvordan du forkæler din egen mor.
MORS DAG - FORDI MOR ER DEN BEDSTE I VERDEN

Om mors dag

Traditionen med at vise sin mor, at man elsker hende og sætter pris på alt det, hun gør, er faktisk mere end hundrede år gammel. Vi skal helt tilbage til 1907, hvor den amerikanske kvinde Anna Jarvis afholdt et mindearrangement for sin egen mor og fik ideen om en særlig dag til ære for alle mødre. Hun indførte, at dagen skulle afholdes den anden søndag i maj, og ideen bredte sig hurtigt til resten af verden. I Danmark har vi fejret mors dag siden 1929.

 

*Et repræsentativt studie af 1000 danskere, der lever i parforhold, foretaget for Netto af Orbit Red, Bilendi og DMA Research A/S