Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

3 underholdende ideer til voksenfødselsdagen

Man bliver aldrig for gammel til at blive fejret af sine venner, men der kommer (måske?) en dag, hvor man ikke længere arrangerer stopdans og skattejagt for sine fødselsdagsgæster. Men hvorfor egentlig ikke sørge for andet en mad og drikke på programmet?
Vi har samlet tre gode ideer til, hvordan du kan fejre voksenfødselsdag med både stil og sjove indslag.

Fotovæg

Når dine gæster træder ind ad døren og ser en flot og festlig fotovæg, vil de hurtigt konkludere, at du simpelthen er den mest overskudsagtige festarrangør i flokken. Meeen… det behøver ikke at tage mere end 15 minutter at smække en super fancy baggrund op til jeres mange selfies.

Alt, du skal bruge til din fotovæg, er balloner, en lyskæde, serpentiner, natursnor, afskårne blomster og malertape (det ødelægger nemlig ikke overfladen på din væg, når det skal pilles ned igen).

Vælg nogle blomster eller noget grønt med tykke stængler som kan holde sig friske hele festen. Er du i tvivl, kan du spørge en blomsterhandler til råds.

Start med at bruge ballonerne som øvre grænse for din fotovæg. De sættes direkte på væggen med malertape. Lad lyskæden gå som en guirlande ned mellem ballonerne, men sørg for at fæstne med ekstra malertape, så al vægten ikke hviler direkte på ballonerne.

Bind natursnore om stænglerne på blomsterne og hæng dem med kronerne nedad. Også natursnoren sættes direkte på væggen med malertapen. Til sidst pyntes med serpentiner som hænger ned mellem ballonerne sammen med blomsterne.

 

Tip! Har du tøjkrise inden din store fest, behøver du ikke lænse kontoen for et par festlige stiletter – du kan sagtens pimpe et gammelt par stiletter til at ligne en million.

Luftige sukkerbrødsbunde med fransk chokoladecreme Cremeux og hjemmelavet vaniljecreme rørt med Løgismose hindbær-rabarberskyr.
LAGKAGE MED CHOKOLADE CREMEUX OG VANILJECREME

Sansekasse

Hvor godt kender dine gæster dig egentlig? Det kan du finde ud af ved at lave en sansekasse fyldt med en masse ting, der bare er typisk dig eller måske fortæller en god historie.

Til sansekassen skal du bruge en gammel papkasse – en flyttekasse passer godt i størrelsen. Skær to huller, som passer til et par arme kan komme igennem. Find 10-15 forskelligartede ting, som siger noget om dig, og læg dem i kassen. Luk kassens låg til eller sørg for, deltagerne ikke kan se ned i kassen.

Hver gæst skal udstyres med papir og kuglepen, og så får de hver 1-2 minutter med kassen (alt efter hvor meget, der er i) og skal prøve at føle sig frem til så mange ting som muligt. Papiret er selvfølgelig til at notere opdagelserne undervejs.

Sommerdrink med solmodne jordbær, appelsin og sødmefyldt boblende moscato.
SANGRIA MOSCATO

Fotojagt

Uanset om du inviterer de tætteste venner eller skal ryste en broget forsamling sammen, er fotojagt en sjov måde at bringe lidt konkurrence ind fødselsdagsfesten på.

Start med at dele gæsterne op i hold – størrelse og sammensætning bestemmer du helt selv (for du er jo fødselsdagsbarnet!).

Holdene skal bruge et papir med regler og opgaver for fotojagten og en mobiltelefon til at tage billederne med.

Nu har hvert hold har en halv time til at tage syv billeder, som hver indeholder en bestemt opgave. Det kan eksempelvis være at tage et billede af noget gult eller et fællesfoto, hvor alle gruppens medlemmer puster sæbebobler. For ikke at gøre det alt for let, må gruppefotos kun tages med selvudløser!

Når tiden er gået, skal holdene præsentere deres syv billeder (helst på en stor skærm, så alle kan se med) – og man må kun aflevere et foto per opgave. Som fødselsdagsbarn er det din fornemste opgave at kåre vinderne med de flotteste og mest kreative billeder.