Hvis du bor i en familie, som er lidt skeptisk over for konceptet kødfri mandag, så prøv at servere frikadeller lavet af plantefars – en velsmagende fars, der er rørt på grøntsager, bælgfrugter, urter og krydderier i stedet for kød. Du kan lave plantefarsen selv eller købe den færdigrørt i butikken f.eks. Løgismose plantefars.
Det behøver ikke at være svært eller besværligt at lave en kødfrifars, og husk at tilbehør og sauce altid gør maden mere lækker - specielt for en skeptisk kødspiser.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Form squashfrikadeller med en spiseske og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag frikadellerne i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.
Tips! Du kan købe færdigrørt plantefars, som bare skal på panden eller i ovnen og steges
Læs også: 10 tips til en kødfri dag
Læs på Lime.dk: Mad med en hånd – ærtesuppe til en travl tirsdag
Hvis du gerne vil klimaoptimere din hverdag, er dine madvaner et godt sted at starte. Hver dansker udleder 17 ton CO2 om året – og tre af dem kommer fra vores fødevareforbrug, hvor 75 % er fra kød og mejerivarer. Især oksekød vejer tungt i klimaregnskabet, så hvis du kan skifte de røde bøffer ud med grøntsager bare én gang om ugen, er du godt på vej.