Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

3 gode tips til en fin fastelavn

Lækre fastelavnsboller, en pyntet tønde og fastelavnsris hører sig til, når I inviterer til fastelavnsfest. Få de gode tips lige her.

FASTELAVNSRIS

Traditionen med fastelavnsris stammer helt tilbage fra 1700-tallet, hvor man piskede kvinder med friske grene som en del af et frugtbarhedsritual. I dag er traditionen dog mest for børn, der skal rise deres forældre op af sengen fastelavnsmorgen, mens de synger ’Fastelavn, er mit navn’ – de slår altså på dynen med deres fastelavnsris, indtil forældrene står op og bager nogle lækre fastelavnsboller til dem.

I kan for eksempel købe et tomt fastelavnsris og hygge jer lørdagen inden fastelavn med at pynte riset med små poser slik, sløjfer, masker, og hvad I ellers har lyst til. Så er det klar, når de små slår øjnene op søndag morgen.

Læs også: 5 kreative ideer med ungerne

 

OPSKRIFT PÅ FASTELAVNSBOLLER

Boller op, boller ned, boller i min mave … Ingen fastelavn uden fastelavnsboller, men hvilken slags skal I have? Prøv disse lækre gammeldags af slagsen med syltetøj og glasur, som du nemt og hurtigt kan bage selv.

Det skal du bruge:
300 g mel
1 spsk. sukker
150 g smør
1,25 dl mælk
25 g gær
2 æg – ét til pensling
Syltetøj
Glasur

Sådan gør du:
Bland mel og sukker, og tilsæt smør i tern. Ælt det godt sammen. Opløs derefter gær i lun mælk, tilsæt æg, og pisk det godt sammen. Hæld blandingen over de tørre ingredienser, og rør godt. Lad dejen hæve i 30 minutter. Del dejen i 12 stykker, rul hvert stykke ud og læg lidt syltetøj på hver. Fold stykkerne sammen, og læg dem på en bageplade med lukningen nedad. Lad dem hæve i 30 minutter, før du pensler dem og bager dem i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.
Pynt med glasur.

Tip!

Lav glasur i forskellige farver, og lad ungerne være med til at pynte.

 

Læs på lime.dk7 nemme kostumer til fastelavn

 

PYNT EN FLOT FASTELAVNSTØNDE

For ungerne er det sjoveste ved fastelavn nok at få lov til at slå katten af tønden – og forsøge at blive årets kattedronning eller –konge. Fyld tønden med en godtepose til hvert barn med for eksempel slik, balloner, sæbebobler og andre små sjove ting, og følg disse tips til at gøre tønden rigtig fin og festlig udenpå:

Klip søde katte: Tegn små katte på farvet karton, og klip dem ud. Pynt med rulleøjne, pailetter og små sløjfer af silkebånd, og lim kattene på tønden.

Farvestrålende kvaste: Læg seks til syv stykker crépepapir oven på hinanden – gerne i forskellige farver. Læg en farvet snor på midten, og fold sammen. Rynk papiret sammen med snoren, og bind en knude. Klip nu frynser i papiret, og hæng kvasterne på tønden.

Små masker: Klip masker ud af farvet karton og pynt med glimmer og pailletter, og lim dem på tønden. Sætter du også et stykke elastik i siderne, kan ungerne lege med dem bagefter.

 

Fra lørdag d. 3. til fredag d. 9. februar 2018 kan du i Netto finde ting til fastelavnstønden.

Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.