Ligger dine isterningebakker bagerst i skabet og samler støv, så skynd dig at hive dem frem – de kan bruges til meget andet end isterninger. Her får du 13 tips, der ikke bare gør din madlavning meget lettere og sjovere – de hjælper dig også med at undgå madspild.
Frys espressoshots eller en rest stærk kaffe ned, så du lynhurtigt kan lave en iskaffe, når lysten melder sig. Så undgår du også, at isterningerne udvander din kaffe.
Pres en masse citroner, og frys saften. Sådan en citronterning er perfekt i et glas vand eller danskvand.
Har du noget frugt i skålen, der er ved at blive overmoden, kan du hurtigt blende den og fryse den ned, så den kan blive brugt i smoothies senere.
Har du nogle friske krydderurter til overs, så hak dem godt og fyld op med olivenolie. Smid en terning på panden, og få krydderi på maden i en fart. Du kan også fryse hakket mynte med vand til mojitos.
Tip! Brug for eksempler et par timianterninger til at bage dette lækre focacciabrød.
Har du rester af smeltet chokolade efter et bage- eller konfektprojekt, kan du hælde det i isterningbakkens små rum. Så har du et lækkert twist til en White Russian eller et glas kold kakaomælk.
Fryser du cookiedej, kan du tage dejterningerne op, og få friskbagte cookies på få minutter. Læg terningerne direkte på bagepladen og lad dem tø i 10-15 minutter, inden du smider dem i ovnen.
En juiceterning er perfekt til drinks eller et glas juice, så din drik ikke bliver udvandet ikke. Isterninger af ananasjuice gør sig særligt godt i en cremet piña colada.
Har du en rest fløde tilovers, er den oplagt at fryse ned. Så kan du hurtigt tilsætte et skvæt fløde, næste gang du laver sauce eller suppe.
Usprøjtede blomster som eksempelvis roser, lavendel og stedmoderblomster kan alle spises, og de ser særligt smukke ud, når de pynter som isterninger i et koldt glas hvidvin. Har du ikke spiselige blomster ved hånden, kan alle typer bær også bruges - de pynter mindst lige så meget.
Tip! Vil du have glasklare isterninger, skal du koge vandet først, da det fjerner noget af ilten i vandet, som gør dem uklare. Nogle gange er to opkog nødvendigt.
Hvis du laver fond fra bunden, har det en levetid på cirka en uges tid. Kan du ikke nå at bruge al fonden så hurtigt, kan du frys den ned og forlænge holdbarheden med mange måneder. Isterningebakker er ideelle til at lave de små sovseterninger i.
Lav mini-is ud af en rest saft eller juice og en tandstik. Så har du altid en lille lækkerbisken til den søde tand.
Har du en sjat rød- eller hvidvin tilbage fra middagen, kan du sagtens fryse den og bruge den senere som pift til en sauce eller gryderet.
Frys æg i henholdsvis æggehvide og blommer – så har du til din næste gang marengs eller spaghetti carbonara. Skal æggehviderne kunne piskes stive, er det dog meget vigtigt, at der ikke kommer en rest af æggeblomme med, for den mindste urenhed gør desværre projektet umuligt.
Fra lørdag d. 20. til fredag d. 26. april 2019 kan du i Netto bl.a. finde isterningebakke.
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.