Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

12 tips til det perfekte babyshower

Skal du holde babyshower for din gravide veninde, så læs med her, hvor vi guider til alt fra mad og drikke til sjove lege, pynt og gaver.

PYNT til babyshower

Fine balloner

Balloner er smukke, festlige og gode til at skabe en hyggelig stemning. Hold ballonerne i et farvetema, og brug en heliumflaske til at få ballonerne til at svæve under loftet. Du kan også pynte op med en stor transparent ballon, som du kan fylde med mindre farvede balloner. Put eksempelvis kun lyseblå eller lyserøde balloner ind i den transparente, og brug ballonerne til at afsløre kønnet. Se hvor nemt det er i videoen ovenover.

 

Guirlande med flag

Hæng en fin guirlande med stofflag op. It’s a boy eller It’s a girl er for eksempel et hyggeligt statement til festen – hvis din veninde altså ved det …

 

Gaveposer til alle

Små glitrende gaveposer pynter flot op på bordet og er en fin lille gestus til gæsterne. Indholdet kan være et sødt minde om dagen – en lille pose slik eller en neglelak.

 

Fin – og praktisk – voksdug

Hold det uformelt og hyggeligt med en voksdug i fine farver og design. Så gør det heller ikke så meget, hvis der bliver spildt.

 

Hvad er babyshower?

Babyshower er en fest, hvor man fejrer graviditeten med masser af gaver og lækkerier. Ordet ’shower’ hentyder til den gaveregn, der hører festen til. Babyshower har været en tradition i mange år i USA og er kommet til Danmark inden for de senere år.

MAD OG DRIKKE til babyshower

Fingermad og småretter

Lav et lille tag-selv-bord med lækre småretter, som I kan sidde og hapse, mens snakken går. Det kan være tapas, små sandwich med lækkert fyld, sprøde grønsagsstave med tzatziki eller dadler med bacon.

 

Frisk frugt

Frisk frugt er også et sikkert hit. Er du fiks på fingrene, kan du for eksempel skære en stor vandmelon ud som en barnevogn og fylde den med friske bær, melon, ananas og vindruer.

 

Flotte cupcakes

Intet babyshower uden kage. Cupcakes er for eksempel en god ide, da du kan bage lige den variant, din veninde elsker mest, og dekorere dem i bedste babyshower-stil med smørcreme, krymmel og glimmer.

 

Skål i bobler

Bland lidt hyldeblomstsaft med danskvand, og du har en frisk og perlende drik, der sagtens kan serveres i høje champagneglas for at give et festligt pift.

Hvornår holder man babyshower?

Man holder typisk babyshower en til to måneder før fødslen. Som oftest er det en veninde, søster eller kollega til den kommende mor, der står bag, og traditionelt er det kun kvinder, der er med til festen.

SJOVE LEGE OG GAVER til babyshower

Sød ekstragave

En lille sød gave til den kommende mor er en gavepose med hjemmelavede gavekort fra alle gæsterne på små ting som en gåtur med barnevognen, en pasning af baby, en brunch og så videre.

 

Spil baby-bingo

Forbered en lille tipskupon, hvor alle gæsterne skal give deres bud på babys navn, fødselsdag, vægt, længde, øjenfarve og hårfarve. Vinderen findes, når babyen er kommet til verden.

 

Husk barnets første tid

Tiden flyver afsted, når man får en lille ny. Forær derfor den kommende mor en Barnets bog, som gør det let at skrive alle detaljerne og billederne fra barnets første tid. Det kan også være en æske med babykort, som man kan skrive dato på: I dag fik jeg min første tand, I dag sagde jeg mit første ord eller I dag tog jeg mit første skridt.

 

Skriv søde beskeder på bleer

Alle gæster får et par babybleer, som de skal skrive en sød hilsen eller et sjovt citat på. Når mor og far kommer hjem fra hospitalet og måske står lidt trætte og skifter dagens syvende ble, finder de en af jeres bleer og får lidt at grine af.

 

Fra lørdag d. 25. august til fredag d. 31. august 2018 kan du i Netto bl.a. finde folieballon, gavepose, guirlande med flag, barnets bog og babykort.
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.