Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

10 tips til at komme i gang med nytårsforsættet

Nyt år, nye muligheder. Er du en af de mange, som træder ind i det nye år, med et nytårsforsæt? Her får du 10 tips til hvordan du ikke taber pusten efter et par dage uanset, om du gerne vil tabe dig ti kilo, eller bare få ryddet op i kælderen.

  1. Vælg et enkelt nytårsforsæt: En ting af gangen, du kan ikke få styr på alting på én gang.
  2. Lav et forsæt der betyder noget: Et nytårsforsæt skal bunde i et rigtigt ønske om forandring ikke i en indskydelse eller et væddemål nytårsaften. Det handler om hvad du gerne vil, ikke hvad du synes, du burde.
  3. Vær konkret: Gør dit nytårsforsæt konkret, ”Jeg vil spise sundere” er ukonkret, ”Jeg vil spise grøntsager til alle måltider” er langt mere håndgribeligt.
  4. Lav positive forsæt: Et forsæt, som giver dig noget at bevæge dig henimod, er langt mere motiverende end noget du bevæger dig væk fra. ”Jeg vil tilmelde mig et rygestopkursus” er en mere positiv tanke end ”jeg vil stoppe med at ryge”
  5. Vær realistisk: Vi overvurderer ofte, hvor svært det er at ændre en vane. Så sæt ikke baren for høj. Hvis du gerne vil begynde at løbetræne, er et nytårsforsæt som ” jeg vil kunne løbe fem kilometer om tre måneder” et mere realistisk mål end ”jeg vil løbe et maraton om tre måneder”.
  6. Læg en slagplan: Et mål uden en plan er et ønske. Når du har lagt en plan for hvordan, du vil nå dit nytårsforsæt, kan du fokusere på de vigtig ting, nemlig at nå i mål med dit forsæt.
  7. Undgå faldgrupperne: Skriv ned undervejs, hvornår du falder tilbage i gamle vaner, som ødelægger dit nytårsforsæt. Læg en plan for hvordan du undgår faldgrupperne.
  8. Lær at sige pyt: Har du et nytårsforsæt, som kræver, at du skal lægge nogle vaner om, så vil du opleve, at du indimellem falder tilbage til gamle vaner. Tilgiv dig selv og sig pyt, og fortsæt hvor du slap.
  9. Sig det højt: Sig dit nytårsforsæt højt og del det med andre. Find en ven eller kollega, som kan hjælpe dig med at holde fast.
  10. Husk dine succeser: Beløn dig selv hver gang du oplever en succes. Ved at fejre dine succeser, bliver du motiveret til at fortsætte.