Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

World cleanup day 2019

LAD OS TAGE SKRALDET, SAMMEN

Den danske natur har det nu engang bedst, hvis den er fri for plastik. Derfor inviterede Netto i partnerskab med WWF Verdensnaturfonden alle ud at rydde op i naturen til World Cleanup Day den 21. september 2019 og der blev samlet 5,4ton affald.

Netto inviterede danskerne til at møde op på 31 udvalgte steder i landet, og vi havde sørget for både affaldssække, handsker, affalds-grabbere og snacks (affaldssækkene var i øvrigt lavet af vores eget plastikaffald). Deltagerne skulle altså bare møde op med godt humør og masser af gå på mod. Og det gjorde de! Både alene og i selskab med venner og familie.

Interessen for at gøre en forskel for naturen og samtidig få frisk luft i kinderne var imponerende. Der mødte hundredevis af danskerne op over hele landet, som tilsammen indsamlede flere hundrede sække med plastik og andet affald. Så det nytter altså at gøre en indsats, sammen. Efterfølgende blev det indsamlede affald skaffet forsvarligt af vejen af Netto.

EN FÆLLES INDSATS

WWF Verdensnaturfonden deltog på udvalgte steder til World Cleanup Day. De gav en hånd med i oprydningsarbejder, ligesom der undervejs var mulighed for at stille spørgsmål om deres arbejde for at forhindre plastik i naturen. Målet var nemlig ikke blot at indsamle plastik. Det handlede også om at blive klogere på plastik, så vi sammen kan finde smartere løsninger til at sikre, at plastikken ikke fremover ender i naturen.

Hver dag tæller

Aktiviteten af en del af en større indsats mod plastik i naturen, som Netto har sat i værk. I foråret og efteråret undersøgte vi sammen med WWF Verdensnaturfonden og danskerne en række strande for plastikaffald ad to omgange. Nu har vi også bevæget os ind i landet og noget tyder på, at problemet her er lige så stort som på strandene.

Så arbejdet stopper ikke her. Vi skal hver især gøre en forskel for dyrelivet og naturen ved at opsamle det affald, vi støder på, når vi bevæger os rundt i hverdagen. På gåturen med hunden, på løbeturen, på vej til og fra arbejde. For Danmark er nu engang dejligst uden plastik i naturen. Så lad os ta’ skraldet, sammen!