Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

POSER AF GENBRUGSPLASTIK

Som den første danske dagligvarekæde indførte Netto i 2018 pant på plastikposer som forsøgsordning på Fyn og på Bornholm. Panten skulle sikre, at poserne blev indsamlet og genanvendt, så de ikke ender som affald – i sidste ende til skade for miljøet og dyrelivet.

Forsøget viste, at det rent faktisk var muligt at få forbrugerne til at ændre vaner. Salget af plastikposer faldt med 25 %, mens næsten 15 % af poserne vendte tilbage. De mest effektive løsninger har vi nu udbredt til hele landet.

 

FARVEL LILLE POSE. GODDAG GENBRUG!

Vi har lært meget af forsøget med pantposer og vores samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Derfor har vi nu introduceret én ny pose og ét nyt indkøbsnet. Det erstatter både den lille gule pose og vores pantposer. Denne løsning gør den største forskel for miljøet. Den nye plastikpose består af 80 % genbrugsplast, mens indkøbsnettet består af hele 90 % genbrugsplast. Det er et skridt i den rigtige retning mod en cirkulær økonomi, hvor genbrugt plast får en værdi.

 

69 TONS MINDRE PLASTIK HVER MÅNED

Den lille gule Netto-pose har været en fast bestanddel af bybilledet igennem mange år, men med udfasningen af den, sparer vi sammen miljøet for 69 tons plastik hver måned. Du kommer dog ikke til at mangle poser, for du har stadig både en solid stor plastikpose og et rummeligt indkøbsnet at bære dine varer hjem i.