Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Vi pakker ikke varerne ind i hvad som helst

Den rigtige emballage er helt afgørende for at forlænge holdbarheden på madvarer, minimere madspild og sikre fødevaresikkerheden. Og selv om vi bruger emballage af både glas, pap og alu i Netto, kommer vi ikke uden om plastik. Plastik er et fantastisk materiale til emballage, fordi det er let og har et lavere klimaaftryk – specielt på transport. Men plastik er samtidig noget skidt, når det havner som affald i naturen. Derfor har vi i Netto stor fokus på, hvordan vi pakker vores varer ind i emballager, der er designet til cirkulær anvendelse. Det handler om at tage hver enkelt vare og se på, hvordan vi emballerer den bedst muligt.

ET FÆLLES PROBLEM KRÆVER EN FÆLLES LØSNING

Vi arbejder hver dag på at forbedre vores emballager, men vi løser ikke alle problemer alene. Vi skal blive klogere på plastik sammen og finde løsninger i fællesskab på tværs af producenter, supermarkeder og forbrugere. Plastikaffald er et fælles ansvar, og det kræver en fælles indsats at nå i mål. Vi lægger gerne vores ideer og planer frem til inspiration, så vi i en fælles, konstruktiv dialog kan finde nye løsninger.

 

NETTOS 2023-PLAN

Vi har sat os det mål, at al emballage på vores egne varemærker skal være genanvendelige og fremstillet af materialer, der nemt kan genanvendes. Samtidig vil vi mindske plastikforbruget med 30%. Alt sammen inden 2023. Med mere end 50 millioner solgte varer af egne mærker om måneden, kommer det til at gøre en markant forskel og er et godt første skridt på vejen mod en mere miljøvenlig emballage.

Du kan læse mere om Nettos målsætninger for plastik her.

 

HOLDNING OG HANDLING

Holdning er ingenting værd uden handling. Så for at sikre, at vi når i mål med vores ambitiøse plastikmål, har vi i samarbejde med eksperter fra WWF Verdensnaturfonden, leverandører og emballage producenter udarbejdet 10 principper, som vi arbejder efter i hverdagen.

 

VORES 10 EMBALLAGEPRINCIPPER

Vil du vide mere om, hvordan vi rent praktisk arbejder på at føre plastikprincipperne ud i livet, så læs mere nedenfor:

VI ER ÅBNE FOR GODE IDEER

Vi handler ud fra den viden, vi har i dag, men er altid åben for ny viden og nye måder at gøre tingene på. Rejsen er kun lige begyndt, og vi bliver meget klogere på plastik, hvis alle byder ind. Så har du gode ideer og input til, hvordan vi bruger plastik smartere i vores emballage, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til os på [email protected].

 

Er du interesseret i at vide mere om vores emballageprincipper, kan du se mere på sallinggroup.com/plastik/emballage.