Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Madspild

Netto går til kamp mod madspild

Hos Netto mener vi, at mad skal spises og ikke spildes. Derfor er vi gået ind i kampen mod madspild og har de sidste år sat en lang projekter i gang. Og vi stopper ikke her. Vi prøver hele tiden nye ting af, der kan være med til at gøre kål på madspild.

Vi bilder os ikke ind, at madspild helt kan undgås, men vi forsøger hver dag at blive bedre, end vi var i går. Målet er at halvere vores madspild inden 2030, og vi er allerede godt på vej.

Her kan du læse om nogle af de ting, vi indtil videre har sat i søen for nå vores mål.

VI KÆMPER MED ÅBNE KORT

Første skridt mod mindre madspild er at spille med åbne kort. Konkrete løsninger kræver håndgribelige tal og som Danmarks største dagligvarekæde, har vi et ansvar for at gå forrest. Derfor har vi, som den første dagligvarekæde i Norden, offentliggjort vores tal for madspild. Som du kan se på grafen, er vi godt på vej i den rigtige retning. Men vi skal hele tiden blive bedre. Sammen.

SAMMEN OM MINDRE MADSPILD

Vores mere end 500 Netto-butikker rykker ind på Too Good to Go’s madspilds-app. Her kan du dagligt finde 5 forskellige poser med overskudsvarer fra butikkerne til kun 29 kroner. Sammen kan vi redde op mod 840 tons mad fra skraldespanden om året.

Kom nemt i gang:

  1. Download Too Good To Go-appen.
  2. Find din lokale Netto og køb en pose via appen.
  3. Kom ned i din lokale Netto og vis kvitteringen på app'en til en medarbejder.
  4. Modtag din Too Good To Go pose og nyd maden med god samvittighed.

VI HAR SAMLET ALLE lokalt nedsatte varer i netto+ appen

Der er endnu flere penge at spare med Nettos gule mærker. I Netto+ appen kan du se alle de nedsatte varer, i din lokale Netto-butik. Det er bl.a. varer som nærmer sig sidste ”bedst før” dato. Holdbarheden er kort, men til gengæld er priserne helt i bund.
Gå efter de gule mærker, når du handler, så sparer du penge og hjælper os med at minimere madspild.

SÅDAN GØR DU

1. Hent og download Netto+ appen

2. Klik på banneret "Lokalt nedsatte varer", og find butikker i nærheden af dig

3. Se lokalt nedsatte varer i din butik 

4. Køb ind - Hvad du vil, hvor du vil, når du vil. Spar penge og vær med til at bekæmpe madspild

gå efter de gule mærker

- Der er ingen grund til at græde over spildt mælk, siger man. Vi er helt uenige. Vi vil gøre alt for, at ingen varer går til spilde. Er der varer, som vi ikke kan sælge – fx fordi emballagen er gået i stykker, ompakker vi dem og sælger dem til nedsatte priser. Vi har samlet overskudsvarerne i specielle kasser eller markeret dem med gule mærker. Så er de nemme at finde.

FRA MADSPILD TIL MÅLTID

I en forretning som vores kan det ikke undgås, at der kommer overskudsvarer ind imellem.

For at undgå at maden ender i containeren, indsamler FødevareBanken dagligt vores overskudsvarer og deler dem ud til varmestuer, børnehjem og andre organisationer, der har brug for en hjælpende hånd. Samtidig samarbejder vi med FødevareBanken om nye måder at bekæmpe madspild. Det har blandt andet ført til vores jule- og påskedonationer.

DANSKERNES BEDSTE IDEER MOD MADSPILD

Madspild er et fælles problem, som vi kun kan løse med fælles hjælp. Derfor satte vi gang i et ambitiøst projekt – madspildsideer.dk. Her bad vi danskerne komme med deres idéer til, hvordan vi sammen kan mindske madspild inden for tre områder: Hjemme, i dagligvarebutikkerne og i samfundet. De 10 bedste idéer inden for hver kategori er blevet sammenfattet i en rapport, som er overleveret til Erhvervsminister Brian Mikkelsen, men du skal naturligvis også have glæde af den.

DOWNLOAD RAPPORTEN

VI HAR INDSAT EN SPECIALENHED

Det er sin sag at bestille den rigtige mængde varer hjem. Derfor har vi taget skeen i egen hånd og nedsat en specialenhed – vores Waste hunter team. De rykker ud og uddanner vores personale i butikkerne, så de bliver bedre til at bestille den rigtige mængde varer hjem. Det kræver blandt andet, at de bliver gode til at lære kundernes behov og indkøbsvaner.