Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Danske grise opdrættet uden antibiotika

Når man anvender antibiotika til dyr, øger man risikoen for at udvikle multiresistente bakterier. Det kan have en potentiel betydning for folkesundheden, og det vil vi i Netto gerne gå forrest for at modvirke. Sammen med Danish Crown kan vi derfor tilbyde en helt ny grisetype i Netto: Kød fra grise opdrættet uden brug af antibiotika. Faktisk vil alt konventionelt grisekød i vores faste sortiment fremover være fra antibiotikafrie grise.

 

Et godt griseliv er sund fornuft

For at undgå antibiotikabehandling i griseproduktionen, kræver det langt mere opsyn med grisene og en ekstrem fokus på hygiejnen i staldene. Grise opdrættet uden antibiotikabehandling er derfor opdrættet hos udvalgte danske landmænd, som har ekstra fokus på den enkelte gris og dens opvækst og trivsel. Det giver grisene de bedste muligheder for at leve et sundt og godt liv.

 

Sammen om en sundere udvikling

Med udbredelsen af grisekød uden antibiotika er vi med til at tage et skridt mod en mere naturlig griseproduktion. Til gavn for dyr, mennesker og samfundet. Vi håber, at du som forbruger vil støtte op om udviklingen. Du kan finde den nye serie af grisekød i kølemontrerne i samtlige af vores knap 500 butikker.

 

Prisen er der ikke ændret på

Selvom indkøbsprisen for antibiotikafrit grisekød er højere end almindeligt konventionelt grisekød, vil det ikke blive dyrere for dig. Du får altså en reel mulighed for at være med til at mindske det samlede forbrug af antibiotika i landbruget, uden at du kan mærke det på pengepungen

 

Sådan lever en dansk gris uden antibiotikabehandling

  • Født hos få udvalgte danske landmænd
  • Ekstra opsyn med den enkle gris
  • Opdrættet uden antibiotikabehandling
  • Skærpet kontrol af den enkle gris
  • Skærpet fokus på hygiejnen i stalden
  • Slagtet i Danmark