Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Madfællesskaber

Madfællesskaber

- måltider der nedbryder ensomhed

FødevareBanken og Netto er gået sammen om et landsdækkende madspildsprojekt, der tager kampen op mod ensomhed ved at skabe hyggelige stunder for lokale, der ikke har nogle at dele deres middage med.

Efter at havde spurgt danskerne om hjælp til at identificere stærke fællesskaber, som vil arbejde dedikeret mod ensomheden, er der blevet udvalgt fem fællesskaber, som vil modtage overskudsmad fra deres lokale Netto butik.

Her er de fem madfællesskaber

  • SIND i Give, som vil afholde en ugentlig café for deres brugere, med mulighed for at få et varmt måltid og tage del i den efterfølgende underholdning sammen med de andre gæster. SIND vil afhente råvarerne til maden i den lokale Netto i Give, som pakker og gemmer butikkens overskudsmad til madspildsprojektet.
  • Nadver Klubben, Aarhus Universitet, som vil bekæmpe ensomhed blandt de nye studerende ved at skabe et madfællesskab, hvor de studerende laver mad og spiser sammen. Overskudsmaden kommer fra den lokale Netto på Søren Frichs Vej i Aarhus.
  • WeShelter i Valby, som vil sørge for at brugerne af herberget kan spise sammen én gang om ugen med overskudsmad fra Netto på Gl. Køgelandevej i Valby.
  • Nislevgård Efterskole på Fyn, som vil vise deres elever vigtigheden i at tænke sundhed og fokus på råvare ind i madlavning for bedst muligt at undgå madspild. De får deres råvarer fra overskudmad hos den lokale Netto i Otterup.
  • Cafe Finn’s Paraply, KFUM i Esbjerg, som vil sikre at endnu flere kan få glæde af deres ugentlige madcafé. Her kommer maden fra overskuddet i Netto butikken på Storegade i Esbjerg.

Overskudsmad fra Netto

Overskudsmad fra lokale Netto butikker vil blive pakket og sendt af sted med FødevareBankens biler til udvalgte projekter, hvor mad, der ellers ville gå til spilde, bliver delt mellem medmenneskerne på madcaféer og herberger, blandt voksne såvel som studerende. Håbet er, at den gratis overskudsmad fra Netto vil være den start skuddet, der skal til for at sætte gang i samtaler mellem menneskerne ved de udvalgte projekter og samtidig mindske madspild i hverdagen

Maden distribueres af FødevareBanken, der er Danmarks største formidler af madspild til udsatte grupper.

Sammen kan vi gøre en forskel

Hos Netto tror vi på, at man kan gøre en forskel, hvis man tør stikke næsen frem og byde ind med det, man er bedst til. Vi er gode til mad, og FødevareBanken er gode til at håndtere overskudsmad og facilitere møder mellem mennesker. Sammen med frivillige danskere vil vi gøre en reel forskel for de mennesker, der føler sig uden for fællesskabet.